Višnjice u kokosu

71

Tijesto: 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice oštrog brašna, Nadjev: 40 dag višanja, 10 dag šećera, 2 žlice gustina, 8 žlica soka od višnje, liker od višnje po želji, Krema: 1 mljevena želatina, 10 dag kokosovog brašna, 5 dag šećera, 1,5 dcl mlijeka, 4 žlice vode, ½ l vrhnja za šlag

Priprema tijesta: Jaja miksati pjenasto sa šećerom i ručno kuhačom umiješati brašno. Peći na papiru za pečenje, u kalupu dimenzije 20 x 25 cm, pri 180 °C, oko 10 minuta. Priprema nadjeva: Pola višanja kuhati sa šećerom i izmiksati štapnim mikserom u pire, te dodati gustin razmućen u soku i likeru. Kuhati dok se ne zgusne. U smjesu dodati ostatak cijelih višanja. Priprema kreme: Želatinu namočiti s 4 žlice vode i ostaviti da odstoji 10 minuta kako bi nabubrila. Kokosovo brašno dobro usitniti u blenderu, pomiješati sa šećerom i mlijekom, te staviti kuhati. U vruću smjesu dodati na laganoj vatri otopljenu želatinu i dobro izmiješati. U mlako umiješati čvrsto tučeni šlag. Na biskvit staviti pola nadjeva, pola kreme, ostatak nadjeva, te ostatak kreme. Ukrasiti šlagom i višnjama. Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJabuke crvenog mesa
Sljedeći članakEdukacije poljoprivrednika o Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu.
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.