Podloga (oko 6-8 tortica ili manjih čaša):
✦100 g margarina
✦300 g mljevenih oreo keksa
Priprema: Otopljeni i malo ohlađeni margarin pomiješati s mljevenim keksima i utisnuti u metalne obruče za tortice promjera 6 – 7 cm obložene acetatnom folijom, ili u odgovarajuće čaše. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Krema:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦400 g bijele čokolade
✦400 g krem sira
✦1 žličica arome vanilije
✦½ mljevene želatine
Priprema: Vrhnje i bijelu čokoladu otopiti na laganoj vatri, pa malo ohladiti. Dodati u izmiksan krem sir s aromom vanilije. Želatinu pripremiti prema uputi na pakiranju sa 2 žlice hladne vode pa otopiti na laganoj vatri i miksajući uliti u tankom mlazu.
I još:
✦500 g jagoda
Priprema: Na podlogu uspravno poslagati prerezane jagode s presjekom prema van. Između jagoda, u sredinu, uliti kremu i ohladiti najmanje dva sata u hladnjaku. Ukrasiti jagodama.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode