Beze:
✦6 bjelanjka
✦prstohvat soli
✦8 žlica šećera
✦1 žlica octa ili soka od limuna
✦1 žlica škrobnog brašna (gustina)
Priprema:
1. Bjelanjke tući s prstohvatom soli uz postupno dodavanje šećera. Dodati žlicu octa ili soka od limuna, te na kraju umiješati žlicu škrobnog brašna.
2. Rasporediti na papir za pečenje u velikom limu od pećnice dimenzije 40 x 30 cm. Peći 25 minuta na 160 °C.
3. Pečenu koru preokrenuti na papir za pečenje posut šećerom u prahu, pažljivo skinuti papir za pečenje s kojim se peklo i ostaviti da se ohladi.
Krema:
✦400 ml mlijeka
✦6 žumanjaka
✦4 žlice šećera
✦1 burbon vanilin šećer
✦1 puding od vanilije
✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
4. Žumanjke, šećer i burbon vanilin šećer dobro izmiješati pjenjačom, dodati puding, škrobno brašno (gustin) i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
I još:
✦2 banane
✦limunov sok
✦100 g jagoda
✦2 – 3 kivija
Priprema:
5. Na koru namazati ¾ kreme, poslagati cijele banane pokapane limunovim sokom da ne potamne, a oko njih posipati sjeckane jagode i kivi.
6. Zamotati roladu. Izvana namazati ostatkom kreme i ukrasiti voćem.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu