Biskvit:

✦10 bjelanjaka

✦10 žlica šećera

✦2 pudinga od jagode (80 g)

Priprema: Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg. Smanjiti mikser na najmanju brzinu te miksajući dodati prašak pudinga. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzije 40 x 34 cm. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180 °C. Ohla­đen biskvit prerezati okomito na dva dijela.

Krema:

✦10 žumanjaka

✦6 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

✦3 žlice kakaa

✦3 žlice Nesquika

✦80 g škrobnog brašna (gustina)

✦700 ml mlijeka

✦165 g maslaca

Priprema: Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmiješati pjenjačom. Dodati kakao, Nesquik, škrobno brašno i malo mlijeka u smjesu bez grudica. Ukuhati u ostatak mlijeka miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. U vruću kremu umiksati maslac pa ohladiti uz povremeno miješanje. Na biskvit staviti pola mla­ke kreme, poklopiti biskvitom i ostatkom kreme.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakMjere za poboljšanje hrvatskih pašnjaka
Sljedeći članakČarolija začina – okus, miris i ljekovitost
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.