Rum kocke 2. Super jednostavan i brz, a izuzetno sočan i ukusan biskvitni kolač s mirisom ruma koji će pobuditi sva osjetila, a goste oduševiti.

 width=Tijesto:
– 4 žumanjka
– 20 dag šećera
– 20 dag margarina
– 20 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 žlica kakaa
– 1 dl mlijeka
– snijeg od 4 bjelanjka

Sirup:
– 20 dag šećera
– 2 dl vode
– 1 dl ruma

Priprema tijesta: Pjenasto miješati žumanjke sa šećerom i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 min. Još topli biskvit posipati s 20 dag mljevenih oraha i preliti priređenim sirupom.

Priprema sirupa: Prokuhati šećer u vodi i na kraju dodati rum. Ohlađeni kolač po želji preliti čokoladnom glazurom.

Prethodni članakPita tete Nevenke
Sljedeći članak2. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.