Tijesto:
– 4 jaja
12 dag šećera
– 10 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 žlica crne kave

Krema:
– 25 dag margarina
– 20 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica konjaka
– 2 žlice mljevene kave
– 5 dag čokolade
– orasi za ukrašavanje

Priprema tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo, kavu rastopljenu u malo vode i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u dubokom limu i pečeni biskvit prerezati u tri lista.

Priprema kreme: Pjenasto izraditi margarin, šećer, vanilin šećer, konjak i kavu. Kremu podijeliti u tri dijela, te u jedan umiješati otopljenu čokoladu.

Postupak: Prvi list biskvita premazati trećinom svijetle kreme, na njega položiti drugi list i premazati tamnom kremom, te treći list premazati drugom trećinom svijetle kreme. Kolač posipati orasima.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakGanache kolač
Sljedeći članakŠtapići od oraha
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.