Tijesto:
 10 bjelanjaka
 30 dag šećera
 20 dag mljevenih oraha
 4 žlice oštrog brašna
 ½ praška za pecivo

Krema:
 10 žumanjaka
 10 žlica šećera
 1 puding od vanilije
 ½ l mlijeka
 1 margarin
 10 dag kokosovog brašna
 6 dag čokolade za kuhanje

Priprema tijesta: Istući snijeg od bjelanjaka i malo po malo dodavati šećer. Lagano umiješati orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 180 °C oko 10 minuta.

Priprema kreme: Razmutiti žumanjke sa šećerom, pudingom i malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka. U hladno dodati omekšali margarin i podijeliti na 2 dijela. U jedan dio dodati kokosovog brašna, a u drugi rastopljenu čokoladu.

Slagati: biskvit, žuta krema, smeđa krema, čokoladna glazura.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakRozen kocke
Sljedeći članakJežići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.