Biskvit:
✦6 jaja
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦50 ml ulja
✦50 ml jogurta
✦100 g oštrog brašna
✦70 g kakaa
✦1 prašak za pecivo
✦200 ml soka od višnje za natapanje biskvita
Priprema biskvita:
1. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu. Postupno dodati brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo, te ulje i jogurt. Ručno umiješati tučene bjelanjke u snijeg s prstohvatom soli.
2. Biskvitnu smjesu uliti u kalup za torte promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Peći u pećnici na 180 °C, 25 – 30 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen. Ako čačkalica, kad se ubode u sredinu biskvita, izađe čista, biskvit je pečen.
3. Ohladiti i prerezati na tri dijela pa natopiti sa sokom uz pomoć silikonskog kista.
Nadjev:
✦višnje iz kompota (340 g)
✦250 ml soka od višanja (iz kompota)
✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦5 žlica šećera
✦1 žlica cimeta
I još:
✦1000 ml vrhnja za šlag
✦čokoladne strugotine za ukras
Priprema nadjeva:
4. Staviti kuhati višnje (ostaviti nekoliko za dekoraciju), sok, šećer i cimet. Izmiješati škrobno brašno s nekoliko žlica soka, pa ukuhati u smjesu miješajući dok se ne zgusne.
5. Vruć nadjev rasporediti po dva biskvita. Ostaviti da se stisne.
6. Izmiksati vrhnje u čvrsti šlag. Jedan dio šlaga ostaviti sa strane za ukrašavanje torte. Na pladanj za torte staviti biskvit s višnjama, premazati šlagom, poklopiti drugim biskvitom s višnjama, premazati opet šlagom i završiti biskvitom. Ukrasiti šlagom, čokoladnim strugotinama i višnjama.
Recept iz knjige Moji voćni kolači