Šeširići. Zanimljivi išleri čokoladnog okusa prezentirani kao dekorativni damski šeširići punjeni ukusnom kremom idealni za maštoviti blagdanski stol.

 width=Tijesto:
14 dag margarina
20 dag brašna
3 žlice kakao praha
7 dag šećera u prahu
1 žumanjak

Krema:
3 jaja
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
10 dag margarina

Priprema: Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Tanko razvaljajte i režite krugove – jedan velikom čašom, dva malom čašom i tako redom dok ne utrošite tijesto. Pecite.

Priprema: Na pari tucite jaja sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Pjenasto izradite. Kremom spajajte krugove i to tako da dva mala kruga slijepite na jedan veliki (da dobijete “šeširić”). šeširiće umačite (cijeli gornji dio) u čokoladnu glazuru. Ostavite da se posuše. Na svakom šeširiću ukrasnom štrcaljkom napravite dvije ružice od navedene kreme i stavite perjanicu od npr. sasvim malo čempresa ili nekoga drugog zelenila. Ovo je vrlo dekorativan, ali i ukusan kolač.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka