Tijesto:
– 14 dag margarina
– 20 dag brašna
– 3 žlice kakao praha
– 7 dag šećera u prahu
– 1 žumanjak
Krema:
– 3 jaja
– 15 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 10 dag margarina
Priprema: Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Tanko razvaljajte i režite krugove – jedan velikom čašom, dva malom čašom i tako redom dok ne utrošite tijesto. Pecite.
Priprema: Na pari tucite jaja sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Pjenasto izradite. Kremom spajajte krugove i to tako da dva mala kruga slijepite na jedan veliki (da dobijete “šeširić”). šeširiće umačite (cijeli gornji dio) u čokoladnu glazuru. Ostavite da se posuše. Na svakom šeširiću ukrasnom štrcaljkom napravite dvije ružice od navedene kreme i stavite perjanicu od npr. sasvim malo čempresa ili nekoga drugog zelenila. Ovo je vrlo dekorativan, ali i ukusan kolač.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka