Biskvit:
✦4 jaja
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 žlice vode
✦ribana korica limuna
✦120 g oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli i postane gusta. Dodati vodu, koricu limuna i brašno pomiješano s praškom za pecivo pa sve sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu uliti u kalup dimenzije 32 x 22 cm prekriven papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta na 180 °C. Ohlađeni biskvit prerezati vodoravno na pola.
Krema:
✦3 žumanjka
✦150 g šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦120 g oštrog brašna
✦750 ml mlijeka
✦150 g maslaca ili margarina
Priprema: Žumanjke izmiješati pjenjačom sa šećerom, dodati aromu vanilije, brašno i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati uz neprekidno miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiksati maslac sobne temperature.
I još:
✦500 g jagoda
✦2 banane
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Narezati jagode i banane. Od vrhnja izraditi čvrst šlag. Biskvit premazati kremom, poredati jagode i banane te prekriti šlagom. Staviti drugi sloj biskvita i ponoviti postupak.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači