Sastojci:
✦3 pudinga od vanilije
✦800 ml mlijeka
✦150 g šećera
✦200 g margarina
✦250 g mljevenih keksa
✦100 g čokolade za kuhanje
✦200 g mljevenih pečenih lješnjaka
Priprema: Pomiješati pudinge s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne, maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom te ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature. Podijeliti na dva dijela pa u jedan staviti mljevene kekse, a u drugi otopljenu i malo ohlađenu čokoladu te mljevene lješnjake. Smjesu s keksima staviti u kalup sa odvojivim obručem dimenzije 25 x 18 cm s nauljenim dnom i stranicama obloženim prozirnom folijom. Na nju staviti smjesu s čokoladom i lešnicima.
Ganache:
✦250 g bijele čokolade
✦100 ml vrhnja za šlag
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, pa preliti po čokoladi izlomljenoj na kockice. Izmiješati da se sva čokolada otopi i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači