Sastojci:

✦3 pudinga od vanilije

✦800 ml mlijeka

✦150 g šećera

✦200 g margarina

✦250 g mljevenih keksa

✦100 g čokolade za kuhanje

✦200 g mljevenih pečenih lješnjaka

Priprema: Pomiješati pudinge s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati mi­ješajući dok se ne zgusne, maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom te ostaviti da se ohladi. U ohlađe­no umiksati margarin sobne temperature. Podijeliti na dva dijela pa u jedan staviti mljevene kekse, a u drugi otopljenu i malo ohlađenu čokoladu te mlje­vene lješnjake. Smjesu s keksima staviti u kalup sa odvojivim obručem dimenzije 25 x 18 cm s naulje­nim dnom i stranicama obloženim prozirnom foli­jom. Na nju staviti smjesu s čokoladom i lešnicima.

Ganache:

✦250 g bijele čokolade

✦100 ml vrhnja za šlag

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, pa pre­liti po čokoladi izlomljenoj na kockice. Izmiješati da se sva čokolada otopi i preliti po kolaču.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači