Slatkica. Ako želite napraviti izvrstan kolač s napolitankama, mascarponeom i Nutellom onda je slatkica u kojoj caruje lješnjak i čokolada pravi izbor.

Biskvit:

✦6 bjelanjaka

✦150 g šećera

✦200 g mljevenih lješnjaka

Priprema: Bjelanjke miksati u čvrst snijeg pa postu­pno dodati šećer. Lagano umiješati pržene i mljeve­ne lješnjake i rasporediti u kalup dimenzije 32 x 22 cm, obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta.

Krema:

✦6 žumanjaka

✦80 g šećera

✦250 g mascarpone sira

✦200 g Nutelle

✦500 ml vrhnja za šlag

✦200 g čokoladnih napolitanki

Priprema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati dok smjesa ne pobijeli pa kuhati na pari 10 – 15 minuta cijelo vrijeme miješajući kuhačom do guste smjese. U ohlađeno umiksati mascarpone i Nutellu te pje­njačom umiješati čvrsto tučeni šlag. Na kraju dodati prstima ili u blenderu usitnjene napolitanke. Kremu premazati po ohlađenom biskvitu.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦80 g Milka noisette čokolade

Priprema: 100 ml vrhnja za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokola­da ne otopi, pa dobro ohladiti. U hladno uliti ostatak vrhnja za šlag, dobro izmiksati i premazati kolač.

Recept iz knjige: Moji kremasti kolači

Prethodni članakSudjelujte na 2. Međunarodnom ocjenjivanju rakija i likera!
Sljedeći članakJabučna čarolija
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.