Tijesto:
✦10 bjelanjaka
✦17 žlica šećera
✦1 žlica ulja
✦10 dag mljevenog kikirikija
✦10 dag mljevenihlješnjaka
✦2 žlice kakaa
✦3 žlice oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Krema:
✦10 žumanjaka
✦20 dag šećera
✦10 dag čokolade za kuhanje
✦2 Snickers čokoladice
✦20 dagmaslaca
✦20 dag sjeckanog neslanog kikirikija
✦1 mljevena želatina
✦2,5 dcl vrhnja za šlag
Preljev:
✦23 dag karamel umaka
Ganache:
✦½ l vrhnja za šlag
✦30 dag čokolade za kuhanje
Priprema tijesta: Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Dodati ulje, te polako ručno umiješati pržene i mljevene lješnjake pomiješane s oguljenim i mljevenim kikirikijem, kakaom, brašnom i praškom za pecivo. Izliti u kalup 35 x 25 cm, obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, oko 20 minuta.
Priprema kreme: Želatinu namočiti s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Miksati žumanjke i šećer na pari, a kad se zgusne, dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati dvije sjeckane Snickers čokoladice i ostaviti da se ohladi. U hladno umiksati izrađen maslac sobne temperature. Dodati oguljeni i sjeckani kikiriki, otopljenu želatinu, te ručno umiješati čvrsto tučeni šlag. Kremom premazati ohlađen biskvit.
Priprema preljeva: Po želji na kremu staviti karamel preljev. Preljev se ne stisne skroz, pa će u presjeku curiti.
Priprema za ganache: Vrhnje kuhati do vrenja, pa dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti po kolaču i dobro ohladiti.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“