Smjesa:
– 20 dag kikirikija u ljusci (neslanog)
– 15 dag petit keksa
– 15 dag šećera u prahu
– 20 dag kikiriki maslaca
– 15 dag maslaca
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode
Priprema smese: Kikiriki bez ljuske i kekse staviti u vrećicu za zamrzavanje, te ih usitniti pomoću valjka za tijesto. Dodati šećer u prahu, omekšan maslac od kikirikija i maslac. Sve dobro promiješati u kompaktnu smjesu. Staviti u kalup 20 x 15 cm, žlicom namočenom u hladnu vodu pritisnuti i izravnati.
Priprema glazure: Čokoladu nasjeckati, dodati ulje, vodu i maslac, pa otopiti na pari. Glazurom preliti kolač, te ga staviti na hladno da se dobro stisne.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“