Prhko tijesto:
✦150 g svježeg ili krem sira
✦80 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
✦100 ml mlijeka
✦100 ml ulja
✦380 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Izmiješati u posudi svježi sir, šećer, vanilin šećer i jaje. Dodati mlijeko, ulje i brašno pomiješano sa praškom za pecivo pa umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi. Po potrebi dodati malo brašna. Tijesto podijeliti na dva dijela, 2/3 i 1/3. Veći dio tijesta razvaljati na krug malo veći od kalupa promjera 26 cm, pa staviti na dno kalupa i podići uz rubove oko 4 – 5 cm visine. Izbockati tijesto vilicom i staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Krema:
✦250 ml mlijeka
✦250 ml vrhnja za šlag
✦70 g šećera
✦1 puding od vanilije
Priprema: Puding razmutiti u mlijeku pa ukuhati u provrelo vrhnje za šlag sa šećerom. Miješati pjenjačom dok se ne zgusne, maknuti s vatre i vruće izliti na tijesto.
I još:
✦350 – 400 g breskvi (svježe ili iz kompota)
Priprema: Na kremu u krug posložiti breskve narezane na kriške. Ostatak tijesta razvaljati na krug veličine kalupa i izrezati na trakice koje poslagati na breskve u obliku mreže. Peći 45 minuta na 180 °C. Hladno izvaditi iz kalupa i posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode