Prhko tijesto:
✦200 g margarina
✦100 g šećera
✦1 jaje
✦3 žumanjka
✦3 žlice mlijeka
✦180 g kiselog vrhnja
✦350 g glatkog brašna
✦150 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Margarin sobne temperature izmiksati sa šećerom. Dodati jaje i žumanjke, pa dobro izmiksati. Dodati mlijeko, kiselo vrhnje, te još jednom izmiksati. Dodati pomiješano glatko i oštro brašno sa praškom za pecivo. Nastaviti rukom mijesiti do glatkog tijesta koje se ne lijepi. Po potrebi dodati još brašna.
Nadjev:
✦3 bjelanjka
✦6 žlica šećera
✦2 vanilin šećera
✦200 g prženih mljevenih badema
✦džem od višanja (12-16 žlica)
✦340 g višnji iz kompota
Priprema: Bjelanjke izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst snijeg. Ručno umiješati mljevene bademe.Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela. Razvući prvu koru na dobro pobrašnjenoj radnoj površini na pravokutnik približne dimenzije 35 x 25 cm. Premazati tankim slojem džema. Uz rubove na dužoj strani kore poredati višnje iz kompota. Rolati prema sredini, ali ostaviti mjesta za
snijeg od bjelanjaka. Pažljivo prebaciti u veliki lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Snijeg od bjelanjaka istisnuti u sredinu pomoću slastičarske vrećice s velikim okruglim nastavkom. Ponoviti postupak za preostala 3 tijesta. Peći na 180 °C oko 30 minuta dok ne porumeni. Pečeno posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji voćni kolači