Žele:

✦1 staklenka kompota od višanja (340 g)

✦vode do 600 ml tekućine

✦60 g škrobnog brašna (gustina)

✦3 žlice šećera

Priprema: Ocijediti višnje od soka, pa soku dodati vode do 600 ml tekućine. Škrobno brašno razmutiti u 6 žlica soka pa ukuhati u ostatak soka. Miješati dok se ne zgusne, maknuti s vatre i dodati višnje. Ostaviti da se ohladi.

Prhko tijesto:

✦300 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 jaje

✦140 g maslaca

Priprema: Pomiješati suhe sastojke za tijesto pa do­dati razmućeno jaje i omekšan maslac. Umijesiti ti­jesto i omotati ga u prozirnu foliju. Staviti u hladnjak dok se priprema nadjev.

Nadjev:

✦3 jaja

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦500 g svježeg sira

Priprema: Pjenasto izmiksati jaja sa šećerom i vani­lin šećerom, pa dodati svježi sir. Oko 2/3 tijesta uti­snuti u kalup obložen papirom za pečenje dimen­zije 32 x 22 cm. Na tijesto staviti žele i rasporediti nadjev. Po vrhu naribati ili natrgati na sitne komadi­će tijesto. Peći na 180 °C, 40 – 45 minuta.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakNoviji kultivari zimzelenog bilja
Sljedeći članakZimska priča
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.