Žele:
✦1 staklenka kompota od višanja (340 g)
✦vode do 600 ml tekućine
✦60 g škrobnog brašna (gustina)
✦3 žlice šećera
Priprema: Ocijediti višnje od soka, pa soku dodati vode do 600 ml tekućine. Škrobno brašno razmutiti u 6 žlica soka pa ukuhati u ostatak soka. Miješati dok se ne zgusne, maknuti s vatre i dodati višnje. Ostaviti da se ohladi.
Prhko tijesto:
✦300 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
✦140 g maslaca
Priprema: Pomiješati suhe sastojke za tijesto pa dodati razmućeno jaje i omekšan maslac. Umijesiti tijesto i omotati ga u prozirnu foliju. Staviti u hladnjak dok se priprema nadjev.
Nadjev:
✦3 jaja
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦500 g svježeg sira
Priprema: Pjenasto izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati svježi sir. Oko 2/3 tijesta utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 32 x 22 cm. Na tijesto staviti žele i rasporediti nadjev. Po vrhu naribati ili natrgati na sitne komadiće tijesto. Peći na 180 °C, 40 – 45 minuta.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode