Tijesto:
- 1 bjelanjak
- 20 dag šećera u prahu
- 1,5 dl vode
- 20 dag kristalnog šećera
- 20 dag želatine u prahu
- 1 dl vode
Priprema:
Bjelanjak istucite u čvrst snijeg. Dodajte šećer u prahu i miješajte da bude gusto, pa 1,5 dl vode prokuhajte s kristalnim šećerom i lagano miješajući dodajte šaum. Miksajte još 10 minuta.
Želatinu prokuhajte u 1 dl vode, vruću lagano dodajte u smjesu. Miksajte još 15 minuta. Zatim posipajte kokosovim brašnom i ulijte u polovicu smjese. U drugu polovicu umiješajte malo ekstrakta po želji (jagode, maline) i prelijte po prvom dijelu.
Stavite dva sata u zamrzivač, izrežite na kockice i uvaljajte u kokosovo brašno (oko 15 dag).
Recept iz knjige: Kolači čarolija užitaka