Tijesto:

✦4 jaja

✦6 žlica vode

✦10 žlica brašna

✦10 žlica šećera

✦4 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Jaja i šećer pjenasto izmiksati, postupno dodavajući žlicu po žlicu vode i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tijesto izliti na dobro namašten i pobrašnjen lim za pečenje.

Krema:

✦5 dl mlijeka

✦2 žlice brašna

✦3 žlice gustina

✦5 žlica šećera

✦20 dag margarina

Priprema: Brašno, gustin i šećer umutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Smjesu kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.

Glazura:

✦10 dag čokolade

✦8 dag margarina

Priprema: Čokoladu i margarin rastopiti na pari.

Postupak: Iz pečenog biskvita okruglim modelom izrezivati tortice i uzdužno rezati. Polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom. Vanjski rub tortice također premazati kremom i uvaljati u kokosovo brašno. Svaku torticu presvući čokoladnom glazurom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Vanilin roščići

Prethodni članakJe li pronađena nova mogućnost liječenja trsova vinove loze zaraženih fitoplazmom?
Sljedeći članakČoko rozen kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.