Biskvit:
✦4 jaja
✦200 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦4 žlice vruće vode
✦ribana korica pola naranče
✦100 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦250 g očišćene ribane mrkve
✦200 g mljevenih lješnjaka
✦sok od 1 naranče
Priprema: Izmiksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati vruću vodu i ribanu koricu naranče te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješati sitno ribanu mrkvu i mljevene lješnjake. Smjesu uliti u kalup dimenzije 38 x 28 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela i pokapati ga sokom od naranče.
Krema:
✦300 ml jogurta
✦3 žlice šećera u prahu
✦2 žličice arome vanilije
✦2 žlice svijetlog meda
✦1 mljevena želatina (10 g)
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Pomiješati jogurt sa šećerom u prahu, aromom vanilije i medom. Pripremiti želatinu prema uputi sa 4 žlice hladne vode. Zagrijati želatinu da se otopi, te ju umiksati u smjesu jogurta i meda kako se ne bi stvorile grudice. Mekše izmiksati vrhnje za šlag i ručno ga umiješati. Na biskvit staviti pola kreme, poklopiti drugim biksvitom i staviti ostatak kreme.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači