Sastojci za tijesto:
– 10 dag čokolade s okusom kave
– 20 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 1 žumanjak
– 2 žlice likera od višnje (maraschina)
– 30 dag oštrog brašna
Sastojci za nadjev:
– 10 dag bijele čokolade
– 10 dag maslaca
– 10 dag šećera u prahu
– 2 žlice mascarponea ili krem sira
Dekoracija:
– 2 dag šećera u prahu
– 2 dag kakaa
Priprema tijesta: Čokoladu otopiti i malo prohladiti miješanjem. Preseliti u veću zdjelu pa dodati maslac, šećer, žumanjak, liker od višnje i brašno. Umijesiti tijesto i ostaviti ga sat vremena u hladnjaku, omotanog u prozirnu foliju. Razvaljati na 3 mm debljine, pa kalupićem izrezati zvjezdice. Složiti na lim obložen papirom za pečenje i peći oko 9 minuta na 175 °C.
Priprema nadjeva: Otopiti bijelu čokoladu i malo prohladiti miješanjem. Omekšan maslac pjenasto izraditi sa šećerom, pa umiješati čokoladu i mascarpone. Kremu staviti oko 30 minuta u hladnjak. Kremom spajati po dvije zvjezdice.
Priprema dekoracije: Tiramisu zvjezdice posipati kakaom. Od papira izrezati manju zvjezdicu pa je staviti na kakao i posipati šećerom u prahu, kako bi se dobio efekt „zvjezdice u zvjezdici“.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“