Prhko tijesto (za oko 30 kom):
✦300 g glatkog brašna
✦100 g šećera u prahu
✦prstohvat soli
✦200 g maslaca
✦1 žličica arome vanilije
✦2 – 3 žlice hladne vode
Priprema: Pomiješati brašno, šećer u prahu i sol, pa dodati maslac narezan na listiće, aromu vanilije i hladnu vodu. Rukom umijesiti glatko tijesto. Žličicom uzimati hrpice tijesta, raditi kuglice i slagati ih na lim obložen papirom za pečenje. Svaku kuglicu malo spljoštiti pa u sredini napraviti udubljenje drškom kuhače. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C, 15 – 20 minuta dok blago ne porumene.
Karamel:
✦150 g karamel bombona (mliječnih)
✦3 žlice vrhnja za šlag
Priprema: Na pari otopiti karamel bombone s vrhnjem za šlag i puniti sredinu svakog keksa.
Preljev:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦3 žlice vrhnja za šlag
✦20 g maslaca
Priprema: Otopiti čokoladu s vrhnjem za šlag i maslacem pa prošarati po keksima.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode