Prhko tijesto (za oko 30 kom):

✦300 g glatkog brašna

✦100 g šećera u prahu

✦prstohvat soli

✦200 g maslaca

✦1 žličica arome vanilije

✦2 – 3 žlice hladne vode

Priprema: Pomiješati brašno, šećer u prahu i sol, pa dodati maslac narezan na listiće, aromu vanilije i hladnu vodu. Rukom umijesiti glatko tijesto. Žliči­com uzimati hrpice tijesta, raditi kuglice i slagati ih na lim obložen papirom za pečenje. Svaku kuglicu malo spljoštiti pa u sredini napraviti udubljenje drškom kuhače. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C, 15 – 20 minuta dok blago ne porumene.

Karamel:

✦150 g karamel bombona (mliječnih)

✦3 žlice vrhnja za šlag

Priprema: Na pari otopiti karamel bombone s vrh­njem za šlag i puniti sredinu svakog keksa.

Preljev:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice vrhnja za šlag

✦20 g maslaca

Priprema: Otopiti čokoladu s vrhnjem za šlag i ma­slacem pa prošarati po keksima.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakHit štrudlice
Sljedeći članak8. Dani meda u Labinu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.