Prhko tijesto (za oko 30 kom):

✦300 g glatkog brašna

✦100 g šećera u prahu

✦prstohvat soli

✦200 g maslaca

✦1 žličica arome vanilije

✦2 – 3 žlice hladne vode

Priprema: Pomiješati brašno, šećer u prahu i sol, pa dodati maslac narezan na listiće, aromu vanilije i hladnu vodu. Rukom umijesiti glatko tijesto. Žliči­com uzimati hrpice tijesta, raditi kuglice i slagati ih na lim obložen papirom za pečenje. Svaku kuglicu malo spljoštiti pa u sredini napraviti udubljenje drškom kuhače. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 °C, 15 – 20 minuta dok blago ne porumene.

Karamel:

✦150 g karamel bombona (mliječnih)

✦3 žlice vrhnja za šlag

Priprema: Na pari otopiti karamel bombone s vrh­njem za šlag i puniti sredinu svakog keksa.

Preljev:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice vrhnja za šlag

✦20 g maslaca

Priprema: Otopiti čokoladu s vrhnjem za šlag i ma­slacem pa prošarati po keksima.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakHit štrudlice
Sljedeći članak8. Dani meda u Labinu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.