Podloga:
✦100 g maslaca
✦100 ml mlijeka
✦100 g čokolade za kuhanje
✦150 g čokoladnih
✦kukuruznih pahuljica (cornflakesa)
Priprema: Otopiti čokoladu izlomljenu na kockice s maslacem u mlijeku. Umiješati mljevene kukuruzne pahuljice, te utisnuti u kalup dimenzije 20 x 25 cm i staviti u hladnjak.
Krema:
✦150 g čokolade za kuhanje (70% kakaa)
✦200 g mliječne čokolade
✦200 g bijele čokolade
✦500 ml vrhnja za šlag
✦500 g mascarpone sira
Priprema: U svaku od tri zdjele staviti po 50 ml vrhnja za šlag i po jednu vrstu izlomljene čokolade. Svaku posebno otopiti na pari, ohladiti i dobro izraditi mikserom. Izmiksati preostalih 350 ml vrhnja za šlag, te dodati mascarpone. Podijeliti na tri jednaka dijela i umiksati u svaku od tri vrste čokolade. Na podlogu staviti prvo kremu od čokolade za kuhanje, pa mliječne čokolade i na kraju bijele. Dobro ohladiti i ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači