Podloga:

✦100 g maslaca

✦100 ml mlijeka

✦100 g čokolade za kuhanje

✦150 g čokoladnih

✦kukuruznih pahuljica (cornflakesa)

Priprema: Otopiti čokoladu izlomljenu na kockice s maslacem u mlijeku. Umiješati mljevene kukuruzne pahuljice, te utisnuti u kalup dimenzije 20 x 25 cm i staviti u hlad­njak.

Krema:

✦150 g čokolade za kuhanje (70% kakaa)

✦200 g mliječne čokolade

✦200 g bijele čokolade

✦500 ml vrhnja za šlag

✦500 g mascarpone sira

Priprema: U svaku od tri zdjele staviti po 50 ml vrhnja za šlag i po jednu vrstu izlomlje­ne čokolade. Svaku posebno otopiti na pari, ohladiti i dobro izraditi mikserom. Izmiksati preostalih 350 ml vrhnja za šlag, te dodati mascarpone. Podijeliti na tri jednaka dijela i umiksati u svaku od tri vrste čokolade. Na podlogu staviti prvo kremu od čokolade za kuhanje, pa mliječne čokolade i na kraju bi­jele. Dobro ohladiti i ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakBonita kocke
Sljedeći članakVažna obavijest za korisnike AGRONET sustava vezano uz uvođenje eura
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.