Biskvit:
✦5 jaja
✦prstohvat soli
✦8 žlica šećera
✦100 ml ulja
✦100 ml vode
✦2 žlice kakaa
✦8 žlica oštrog brašna
Priprema:
1. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg s prstohvatom soli. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, pa dodati ulje, vodu, kakao i brašno, pa sve sjediniti mikserom. Na kraju pjenjačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 30 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 25 minuta.
3. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela.
Žele:
✦400 g višanja + vode do 400 ml
✦6 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦6 žlica škrobnog brašna (gustina)
Priprema:
4. Višnje prokuhati sa šećerom i vanilin šećerom, pa usitniti štapnim mikserom ili blenderom. Dodati vode do 400 ml tekućine, pa u malo razmutiti škrobno brašno, a ostatak vratiti kuhati. Ukuhati razmućeno škrobno brašno i miješati na vatri dok se ne zgusne.
5. Rasporediti na oba biskvita i ohladiti prije stavljanja kreme.
Krema:
✦500 g mascarpone sira
✦350 g Lino Lade milk
✦250 ml vrhnja za šlag
✦100 g prženih mljevenih lješnjaka
✦100 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
Priprema:
6. Izmiksati mascarpone sobne temperature s Lino Ladom milk.
7. Ručno umiješati posebno umućeno vrhnje za šlag. Dodati mljevene lješnjake i napolitanke, pa sve ručno izmiješati. Namazati pola kreme na prvi biskvit sa želeom, staviti drugi biskvit i završiti ostatkom kreme.
Recept iz knjige Moji voćni kolači