Ako volite spoj čokolade, višanja i kremastih lješnjaka, voćni Ferrero kolač postat će vaša nova omiljena slastica! Sočan biskvit, osvježavajući žele i neodoljiva krema od Linolade i prženih lješnjaka čine ga savršenim izborom za svaku priliku. Otkrijte recept iz naše popularne kuharice Moji voćni kolači koji uvijek oduševljava goste!

Biskvit:

✦5 jaja

✦prstohvat soli

✦8 žlica šećera

✦100 ml ulja

✦100 ml vode

✦2 žlice kakaa

✦8 žlica oštrog brašna

Priprema:

1. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg s prstohvatom soli. Žumanjke pjenasto izmik­sati sa šećerom, pa dodati ulje, vodu, kakao i brašno, pa sve sjediniti mikserom. Na kraju pje­njačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

2. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 30 cm i peći u zagri­janoj pećnici na 180 °C, oko 25 minuta.

3. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela.

Žele:

✦400 g višanja + vode do 400 ml

✦6 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

✦6 žlica škrobnog brašna (gustina)

Priprema:

4. Višnje prokuhati sa šećerom i va­nilin šećerom, pa usitniti štapnim mikserom ili blenderom. Dodati vode do 400 ml tekućine, pa u malo razmutiti škrobno brašno, a osta­tak vratiti kuhati. Ukuhati razmućeno škrobno brašno i miješati na vatri dok se ne zgusne.

5. Rasporediti na oba biskvita i ohladiti prije stavljanja kreme.

Krema:

✦500 g mascarpone sira

✦350 g Lino Lade milk

✦250 ml vrhnja za šlag

✦100 g prženih mljevenih lješnjaka

✦100 g mljevenih napolitanki od lješnjaka

Priprema:

6. Izmiksati mascarpone sobne temperature s Lino Ladom milk.

7. Ručno umiješati posebno umućeno vrhnje za šlag. Dodati mljevene lješnjake i napoli­tanke, pa sve ručno izmiješati. Namazati pola kreme na prvi biskvit sa želeom, staviti drugi biskvit i završiti ostatkom kreme.

Recept iz knjige Moji voćni kolači