Tijesto:

✦30 dag maslaca

✦25 dag šećera u prahu

✦malo soli

✦½ kg oštrog brašna

✦1 dcl mlijeka

✦12,5 dag gustina

✦ekstrakt jagode ili višnje

Priprema: Umijesiti tijesto i tanko razva­ljati, pa rezati srca. Na pola srca rezati ma­nja srca i izvaditi sredinu kako bi se vidio džem. Peći u limu na papiru za pečenje oko 8 minuta na 170 °C. Paziti da se ne prepeku jer će promijeniti boju.

Nadjev:

✦džem od maline

Priprema: Ohladiti i spajati po dva srca s ugrijanim džemom da se bolje razmazuje.

Dekoracija:

✦5 dag bijele čokolade

Priprema: Otopiti čokoladu, ukrašavati po­moću vrećice, pa čačkalicom crtati ukrase.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Kasper

Prethodni članakPletenica
Sljedeći članakOtvoren prvi prodajno servisni centar Inter Agrar u Đakovu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.