Tvrdi biskvit
– 30 dag tamne čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 50 ml vrhnja za šlag
– 4 dag listića od badema
– 5 dag beze kore
Krema
– 1,5 kg jagoda
– 4 listića želatine
– 1 limun
– 40 dag svježeg sira
– 40 dag jogurta
– 15 dag šećera u prahu
– 400 ml slatkog vrhnja
Za tvrdi biskvit narežite čokoladu i rastopite na pari, dodajte maslac i vrhnje. Bademe prepržite i ostavite da se hlade. Beze koru smrvite i dodajte zajedno s bademima čokoladi. Smjesu stavite u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje, zagladite te ostavite barem sat vremena da se hladi. Za kremu očistite i prepolovite jagode, a zatim ih poredajte po tvrdom biskvitu. Stavite želatinu u vodu da omekša. Naribajte 2 žlice korice od limuna i iscijedite 3 žlice limunova soka. Svježi sir izmiješajte s jogurtom, koricom od limuna i šećerom u prahu. Zagrijte sok od limuna, te mu dodajte želatinu. Vrhnje istucite te zajedno sa želatinom dodajte smjesi od svježeg sira. Dobivenu kremu rasporedite po jagodama i nožem oblikujte. Tortu prije posluživanja ostavite barem 4 sata u hladnjaku.