width=– 4 žumanjka
– 10 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 250 ml slatkog vrhnja
– 500 ml mlijeka
– 100 ml ruma
– prstohvat cimeta
– klinčića
– muškatnog oraščića

Žumanjke i šećer u prahu miješajte tako dugo dok ne dobijete pjenastu smjesu (miješajte minimalno 5 minuta). Mlijeko prokuhajte zajedno s vrhnjem, vanilin šećerom i cimetom te klinčićem i muškatnim oraščićem na laganoj vatri, a zatim ga ostavite da se ohladi. Prokuhano mlijeko lagano i uz stalno miješanje dodajte pjeni od žumanjaka i vanilin šećera. Dobivenu smjesu vratite u lonac i lagano zagrijavajte dok se smjesa ne poveže i postane gusta. (Pazite da ne provrije!) Dodajte rum, poslužite toplo i po želji ukrasite prstohvatom cimeta.

Prethodni članakZapečena juha od kruha
Sljedeći članakPuslice sa čokoladom, orasima i lješnjacima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.