Budući da sam se zainteresirala za pčelarstvo, gdje mogu potražiti podatke o troškovima ulaganja, mogućim prihodima, odnosno isplativost takvog projekta. Gdje se mogu nabaviti košnice, pčelinje zajednice, koja mi je osnovna oprema potrebna, koje dobavljače mogu kontaktirati.
Većinu odgovora na Vaša pitanja možete pronaći u knjizi “Suvremeno pčelarstvo”, čiji su autori dr. sc. Zdravko Laktić i dr. sc. Damir Šekulja. Knjigu je izdao Nakladni zavod Globus iz Zagreba 2008. godine. Od izdanja knjige 2008. do danas mijenjale su se cijene opreme za pčelarstvo i pčelinjih proizvoda pa se za trenutačno vrijedeće najbolje obratiti nekom pčelarskom društvu u Vašoj blizini, a mnogo cijena može se pronaći i na internetu.

Kruno LAŽEC, dr. vet. med.

Prethodni članakDioš pita
Sljedeći članakHitno je potreban Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.