Rastao sam se 2009. godine te imam sina koji je kod majke. Do sada sam uredno plaćao alimentaciju koju moram platiti do 10-og u mjesecu, ali ovaj mjesec još nisam dobio plaću; vjerojatno će biti do kraja mjeseca. Imam osjećaj da mi bivša supruga neće dopustiti viđanje djeteta pa me zanima što u tom slučaju napraviti.
Susreti i druženja djeteta i oca ne smiju se uvjetovati uzdržavanjem, niti obrnuto. Ako se jednom dogodi da supruga onemogući djetetu susret s Vama, razgovarajte s njom. Ako se to počne češće događati, obavijestite policiju telefonski pozivom na broj 192 i pismenim putem. Također, pismenim putem izvijestite i nadležni centar. Policija je također dužna službenim putem izvijestiti nadležni centar. Bitno je obavještavati centar i policiju, kako bi u kasnijoj fazi, ako ta opstruiranja postanu češća, imali dokaze za pokretanje financijske ovrhe.

(D. M.)

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKako se zaštititi kao jamac?
Sljedeći članakSpecijalna vina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.