Knjiga obiluje jednostavnim savjetima koji su iskusnim domaćicama dobro poznati no početnicima i oni koji žele bolje i više nego dobrodošli. Sadrži osam poglavlja: Opće smjernice pripreme zimnice, Kiseljenje octom, Kiseljenje fermentacijom, Konzerviranje ukuhavanjem, Dehidracija povrća, Zamrzavanje povrća, Zamrzavanje gotovih jela te Ostali načini konzerviranja povrća.
Knjiga ne zahtijeva nikakvo predznanje, svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen. Strpljivo i uporno autorica Mateja ponavlja sve potrebne radnje i korake kako bi svakome pomogla da konzervira najbolju zimnicu od povrća. Ovaj će priručnik dati ravnotežu u vrlo ekonomičnim načinima čuvanja povrća, koji će ispuniti i Vaše želje i potrebe.
Pojedine metode pripreme zimnice nude više ili manje prostora za kreativnost, no neki se sastojci ne smiju izostavljati niti mijenjati, primjerice udio octa. Ovaj priručnik će čitatelju, osim gotovih recepata, ponuditi i prostor za vlastitu kreativnost tamo gdje takvog prostora ima. Ukusni, izvrsni i provjereni recepti iz ove knjige neće ostaviti nikoga ravnodušnim te pružiti izvanredan gastronomski doživljaj uživajući u vlastitoj zimnici od povrća tijekom cijele godine!
Recenzije
Još nema recenzija.