Priručnik je namijenjen hobistima i malim proizvođačima jakih alkoholnih pića, te svim ljubiteljima voćnih rakija, likera i travarica. U prvom dijelu opisuju se sirovine za proizvodnju voćnih rakija. Potom je detaljno objašnjena ispravna priprema sirovina za alkoholnu fermentaciju te priprema selekcioniranih kvasaca. U sljedećem poglavlju opisan je tehnološki postupak destilacije pomoću destilacijskih kotlova. Zadnja faza proizvodnje je faza dozrijevanja i finalizacije proizvoda koja je također opisana na primjeren način za čitatelja. Na kraju, autor upoznaje čitatelja s najčešćim manama destilata te kako ih izbjeći, opisuje osnovne korake proizvodnje te recepte za proizvodnju likera i travarica, daje osnovne naputke o kušanju i serviranju rakija i likera te naputke o kontroli kvalitete sirovina i potrebne izračune.
Home Hobi izdanja Voćne rakije, likeri i travarice
Voćne rakije, likeri i travarice
60,00kn (~ 7,96 €) s PDV-om
Autor(i) | doc.dr.sc. Marin Mihaljević Žulj |
ISBN | 978-953-6824-46-5 |
Opseg | 128 str. u boji |
Uvez | broširani |
Godina izdanja | 2021 |
- besplatna dostava za prednarudžbe do izlaska knjige iz tiska
- opis sirovina za proizvodnju vrhunskih jakih alkoholnih pića
- korak po korak opis tehnoloških postupaka proizvodnje rakija, likera i travarica
- preporuke kako izbjeći najčešće greške u proizvodnji jakih alkoholnih pića
- potrebni izračuni za kontrolu kvalitete sirovine i jakih alkoholnih pića
- bogato ilustrirana fotografijama, dijagramima i tablicama
- praktični format, broširanog uveza
- mnoštvo recepata likera i travarica za hobiste i male proizvođače
- osnovni naputci za kušanje i serviranje rakija