Gusti “fish”

35

– 1 kg ribe
– 1 luk
– 60 dag krumpira
– 60 dag rajčica
– 2 žlice maslinova ulja
– 1 svežanj peršina
– 4 lovorova lista
– sol, papar – šafran
– 4 češnja češnjaka
– 8 šnita francuskog kruha

Očistite ribe te im odrežite glave i repove. Ukoliko su ribe velike narežite ih na manje komade. Zatim ogulite i nasjeckajte krumpir i luk. Rajčice kratko stavite u kipuću vodu. Zatim ih ogulite i narežite na komadiće. U velikom loncu zagrijte ulje, dinstajte luk, krumpir, rajčice, peršin, te dodajte lovorove listove, sol, papar, šafran i češnjak. Kuhajte oko 10 minuta. U međuvremenu stavite 1 l vode da prokuha. Ribu stavite na povrće te sve zajedno zalijte kipućom vodom. Kuhajte oko 20 minuta. Kruh prepržite bez ulja i stavite u tanjure. Lagano izvadite ribu i povrće te posložite na kruh. Sve zajedno zalijte juhom i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDonesen je pravilnik o registru vinograda
Sljedeći članakHrskavi čoko keksi
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.