width= – 2 žlice maslinovog ulja
– 1 luk
– 1 crvena paprika
– 1 tikvica
– 2 češnja češnjaka
– 2 konzerve tune u vlastitom soku
– sjeckana rajčica
– sol
– papar
– 6 tortilja
– 150 g naribanog sira
– 40 g parmezana

Za umak:
– 1 avokado
– 1-2 žlice nasjeckanog korijandera
– 2 žlice maslinovog ulja
– 2 žlice limunova soka
– sol
– papar

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte papriku nasjeckanu na kockice, zatim tikvice narezane na kockice, protisnuti češnjak te dodajte tunu i sjeckanu rajčicu. Posolite i popaprite prema potrebi. Pirjajte, povremeno miješajući nekoliko minuta. Na tortilju stavite smjesu s tunom, pospite s malo sira, zarolajte i položite u posudu za pečenje. Postupak ponovite i s preostalim tortiljama. Namastite posudu za pečenje (6 cm dubine, 20×28 cm) i položite napunjene tortilje. Pospite preostalim naribanim sirom i ribancem. Pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C ili dok sir ne dobije zlatnosmeđ u boju. Avokado sitno narežite te mu dodajte nasjeckani korijander i pokapajte s limunovim sokom. Posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakPaprika mix
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.