AMB Rousset je najpoznatiji proizvođač u Europi, a možda i u svijetu za proizvodnju strojeva za sakupljanje oraha te njihovo razbijanje i čišćenje. Proizvodi i prodaje skoro 50 godina strojeva za trešnju, žetvu i branje, te obradu i procesiranje oraha, trešnje, kestena, lješnjaka, jabuka za sokove i cider, bademe, šljive, masline itd. AMB Rousset se nalazi u srcu carstva plantaža oraha kod Grenobla, u regiji koja je najveći europski proizvođač oraha.

Tvornica AMB Rousset se prostire na 30 000 m2, od čega su proizvodne hale i uredi 4500 m2. Tvornica posjeduje moderne CNC strojeve, zaposleno je lokalno osoblje, uglavnom iz ruralnih okolnih krajeva. U uredu za projektiranje i dizajn stalno se stvaraju novi proizvodi i poboljšavaju već postojećih. AMB strojevi su poznati kao pouzdani u radu, koji se ne kvare i rade godinama. Osim toga, velika zaliha rezervnih dijelova omogućuje brzu isporuku bilo gdje diljem svijeta. Za svaku žetvu se pripremi određena količina strojeva, mada je uvijek preporuka uzeti sve potrebno na vrijeme i ne čekati zadnji tren, jer narudžbe dolaze iz cijeloga svijeta.

Svake godine u jesen, za vrijeme berbe oraha, se može posjetiti tvornica i vidjeti proizvodna hala i skladišta, gdje se napravi demonstracija rada linije za razbijanje i čišćenja oraha, kojoj nema premca u svijetu. Potom se u tvorničkom voćnjaku s nepreglednim redovima oraha pokažu na djelu mali i veliki strojevi za sakupljanje oraha, stroj za trešnju stabala pomoću hidrauličke ruke i pomoću čelične sajle. Može se posjetiti veliko postrojenje za čišćenje oraha od kamenja, zemlje, lišća i grančica, te zelene ljuske, pranje, sušenje  i kalibriranje.

Što imamo u ponudi?

– Sakupljači oraha, mali i veliki samohodni strojevi- harvesteri

Ručni skupljači oraha
Stroj za skupljanje oraha R06
Stroj za skupljanje oraha R19
Stroj za skupljanje oraha, kestena i jabuka X16

– Tresači stabala pomoću hidrauličke ruke ili veoma povoljni pomoću sajle -Shakers

– Strojevi za pripremu, pranje, čišćenje od kamena, granja, lišća, zelene ljuske

– Strojevi za kalibriranje i skladištenje

– Modularne sušare male i velike koje se mogu nadograđivati

– Strojevi i linije za razbijanje i čišćenje oraha i odvajanje od ljuske

Linija za razbijanje oraha AMB Rousset

– Kompletne automatske linije za procesiranje i obradu oraha

Gdje kupiti?

AMB ROUSSET za Hrvatsku i ostale zemlje bivše Jugoslavije zastupa Pletikosa, obiteljska firma osnovana 2005.godine, koja zastupa i druge renomirane proizvođače poljoprivredne opreme za uzgoj, skupljanje i preradu oraha, lješnjaka, kestena, badema i drugih proizvoda, poput Chianchie, Sicil Zappa, Pirodiserbo, Agro Oliver itd. Pletikosa zastupa također mnoge poznate proizvođače opreme za daljnju preradu i pakiranje poput preša za ulje, malih i velikih strojeva i linija za punjenje i ulja, vina, sokova, likera, čepilice, etiketirke, kotlove za kuhanje pekmeza, mlinove za preradu žitarica, strojeve za pakiranje zrnatih i brašnastih proizvoda, destilatore, ekstraktore, sušare i opremu za proizvodnju kozmetike.

Cilj firme je izaći u susret svakom zahtjevu kupca i pronaći optimalnu opremu koja ga interesira, što povoljnije i od pouzdanih proizvođača. Pored svakodnevnih poziva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Slovenije, ali često su upiti iz drugih zemalja širom Europe i svijeta. Isto tako zahvaljujući dvojezičnoj internet stranici i prijevodu na engleski, nude se proizvodi i usluge hrvatskih firmi u inozemstvo.

Ako nešto nema na našim stranicama www.pakiranje.net , možda već imamo u ponudi ili ćemo pronaći za Vas.

Prethodni članakZašto je važno pravilno izabrati pojedinu sortu za regiju?
Sljedeći članakIdeja zadovoljnog gosta, ali i domaćina!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.