""Massey Ferguson je predstavio četiri nova modela teleskopskih utovarivača za profesionalnu upotrebu u poljoprivredi.

Na poljoprivrednom sajmu koji se održao u rujnu u Outarvilleu u Francuskoj, MF je predstavio svoje nove teleskopske utovarivače serije MF TH (skraćeno za MF Telehandler). Nasljednici serije MF 9000 čine sastavni dio strategije MF Full Line, a donose veću produktivnost uz smanjene operativne troškove i poboljšanu udobnost pri radu.

Snaga i učinkovitost

Sve modele pogone najnoviji motori koji ispunjavaju standarde emisija Tier 4. Modeli su specijalno dizajnirani za radove u poljoprivredi, pri čemu je polukompaktni model MF TH.6030 u nižem segmentu serije posebno namijenjen za radove u skučenim prostorima. Snažni top model MF TH.7038 objedinjuje iznimno visok kapacitet utovara sa skraćenim utovarnim vremenom, čime je idealno rješenje primjerice za slaganje bala ili vuču težih prikolica. Uz usavršavanje svojstava koja određuju snagu i učinkovitost, pri razvoju vozila posebna je pažnja posvećena jednostavnom rukovanju i servisiranju, te niskim ukupnim operativnim troškovima. Za ove je modele naravno također dostupan vodeći program servisiranja i popravaka “MF Manager”, u kojemu se po načelu preventivnog održavanja mogu transparentno planirati troškovi, vrijeme mirovanja stroja zbog kvara svesti na minimum i povećati preprodajna vrijednost.

""

Robusni i jednostavni

Campbell Scott, direktor odjela marketinga i odnosa s javnošću za Massey Ferguson u Europi, Africi & Bliskom istoku (EAME), objašnjava: “Ovom serijom našim kupcima omogućujemo udobnije, brže i povoljnije obavljanje radova, počevši od samog odabira idealnog stroja. Pored toga, novi MF teleskopski utovarivači iznimno su robusni, te jednostavni za upotrebu i održavanje.” Osobine MF TH teleskopskih utovarivača:
• četiri različita modela za različite profile zadataka u području profesionalne poljoprivrede
• štedljivi 4-cilindrični Doosan motori zapremnine 3,4 l standarda emisija Tier4 final
• filtriranje ispušnih plinova bez održavanja i VGT turbo punjača, povrata ispušnih plinova, filtra čestica (DPF); nije potrebno vrijeme regeneracije
• automatska promjena smjera ventilatora za najveći stupanj sigurnosti i pouzdanosti pri radu (opcionalno)
• provjereni hidrostatski mjenjač, brzina do 40 km/h
• mogućnost odabira tri načina upravljanja kod svih modela: 2 kotača/ svi kotači/paralelni hod
• kapacitet dizanja do 3.800 kg
• visokoučinkoviti hidraulički sustav s do 190 l/min
• serijski sustav Massey Ferguson SHS (Smart Handling System), kojim vozač određuje najveći hidraulički protok
• dodatna četvrta i peta električna funkcija omogućuju rad sa širokim spektrom alata i radnih priključaka
• novi dizajn s poboljšanom preglednošću na sve strane i neometanim pregledom utovarnog kraka, te novi koncept brisača za poboljšanu sigurnost i udobnost pri radu
• nova unutrašnjost
• elektronička blokada pokretanja motora i elektronička ručna kočnica za još veću sigurnost pri radu
• opcionalna amortizacija tovarnog kraka za lagan rad i smanjeno habanje
• polukompaktni model MF TH.6030 dostupan je i u izvedbi s niskom kabinom ukupne visine od samo 2,1 m

""

Prethodni članakJesu li umjetna sladila štetna za zdravlje?
Sljedeći članakNewsletter 20/2016
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.