Fendt 942 Vario uvjerljiv je na svim razinama – efikasnost, stabilnost, raznovrsnost, sigurnost, udobnost i inteligencija te je zasluženo osvojio titulu hrvatskog traktora godine na CROAGRO sajmu na Zagrebačkom velesajmu. Revolucionarne tehnologije osiguravaju da ste spremni za svakodnevne izazove. Kako su spomenuli iz Fendt-a prilikom proglašenja najboljeg europskog traktora za 2020. koju je osvojio upravo ovaj model – Ovo je najbolji traktor koji smo ikad dizajnirali! A najbolji TOTY traktor 2020. možete kupiti u tvrtki Grapak iz Turčina.

Ovaj 9-litreni, 6-cilindrični MAN motor doseže čak 415 KS. Ispunjava propise emisije ispušnih plinova Stage V. Učinkovitije izgaranje goriva je zahvaljujući visokoj kompresiji, povećanje unutarnje učinkovitosti motora zbog recirkulacije ispušnih plinova i odvajanja tople i hladne strane, turbopunjač s promjenjivom geometrijom turbine (VTG), niska emisija buke, interval zamjene ulja motora na 1000 pogonskih sati, samo su neka inovativna rješenja ovog “diva”. Traktor posjeduje pogonski sustav VarioDrive: neovisni pogon prednje i stražnje osovine, nema potrebe za ručnim pogonom na četiri kotača, optimalno prilagođavanje motora/prijenosa u kombinaciji s Fendtovim konceptom niske brzine, uski krug okretanja kroz povlačenje, ulje mjenjača mijenja se svakih 2000 radnih sati, nije potrebno posebno ulje itd.

Inovativna rješenja

Potpuno okrenuta kabina vozača daje najbolju udobnost i pogled na opremu u svakom trenutku. Zahvaljujući hidrauličnoj bočnoj podlozi, priključak može biti idealno fiksiran. Osovina s nagibom nudi veliku fleksibilnost kod promjene guma i traga. U obradi tla, uz vuču, ova opcija dolazi do izražaja i kod svestrane hidraulične opreme. Tijekom rada, vučni napor, priključak snage i hidraulička snaga mogu se istovremeno koristiti u bilo koje vrijeme. Uz stalnu promjenu između rada na terenu i vožnje na cesti, VarioGrip osigurava optimalnu učinkovitost. Prostrana kabina nudi vrhunsku udobnost, pneumatski ovjes u 3 točke, klimatizirano sjedalo, novi paket informacija i zabave s 4,1 zvučnim sustavom, zatim integrirana prednja kamera koja se nalazi se na poklopcu motora. Tu su još telemetrijski sustav Fendt Connect, Fendt VarioGuide, 10.4” Varioterminal. Vrlo bogata oprema i rješenja odlikuju ovaj traktor.

 class=
 class=
 class=
 class=
 class=

 class=
Boštjan Grašić, direktor tvrtek Grapak, ponosno pozira ispred dvostrukog ovogodišnjeg pobjednika

Prethodni članakŠto izbjegavati kod gnojidbe kiselog tla i kako povisiti pH?
Sljedeći članakMed- jeste li znali koje su ljekovitosti?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.