Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO objavio je da mu je bila čast primiti nagradu Red Dot: Product Design 2021 za proizvodni dizajn u kategoriji komercijalnih vozila za inovativnu seriju traktora MF 8 S. To najnovije priznanje dolazi nakon što je MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive osvojio prestižnu nagradu traktora godine 2021. kao i najbolje globalno digitalno plasiranje 2020.g.

Međunarodni ocjenjivački sud izabrao je MF 8S među tisućama kandidata iz više od 60 zemalja i dodijelio mu nagradu Red Dot: Product Design 2021 koja se dodjeljuje samo proizvodima koji se ističu izvanrednim dizajnom.

Radikalni dizajn s praktičnom svrhom

Počašćeni smo što je MF 8S dobio ovu posebnu nagradu, izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i izvršni direktor Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.

-Serijom MF 8S definiramo novo doba dizajna traktora kojemu je ocjenjivački sud dodijelio nagradu Red Dot: Product Design 2021. Seriju MF 8S razvijali su poljoprivrednici za poljoprivrednike nakon sedam godina testiranja i opsežnih konzultacija s kupcima, a kombinira radikalni dizajn s praktičnom svrhom. Ne samo da je opremljen vrhunskim značajkama nego i predstavlja potpuno novo i poboljšano korisničko iskustvo, dodao je Lhotte.

– Lansiranje serije MF 8S bilo je samo prva prekretnica u našoj ofenzivi potpuno pomlađenog raspona traktora. Oduševljeni smo što smo osvojili vodeće nagrade u industriji za MF 8S kao i priznanje koje su nam poljoprivrednici poklonili odabirom njihovog novog traktora. Ovo je tek početak. Nakon lansiranja MF 8S i MF 5S u 2020., radujemo se novim plasiranjima na tržište do kraja 2022. i ispunjavanju potreba poljoprivrednika za jednostavnim, pouzdanim, pametnim i povezanim strojevima, nadodao je Francesco Murro, direktor marketinga Massey Fergusona za Europu i Bliski istok.

 class=

Najviši standardi

Jedinstveni dizajn Protect-U s razmakom od 24 cm između kabine i ugrađenog motora izdvaja seriju MF 8 S od ostalih traktora. Također su smanjene toplina, buka i vibracije koje se prenose u kabinu, dok smještaj oklopljenog motora poboljšava hlađenje i izvedbu. Potpuno nova serija MF 8S uvodi nove inovativne dizajne u sva područja – motor, kabinu, prijenos i zupčanik te u nove kontrole i povezivost. Opremljena je prema najvišim standardima, dolazi s različitim paketima značajki, pruža izvrsnu vrijednost za novac tako da kupci mogu prilagoditi traktor svojim specifičnim primjenama. Na raspolaganju stoje četiri modela od 205 KS od 265 KS, a svi nude dodatnih 20 KS snage zahvaljujući sustavu upravljanja snagom motora.

Plasiranjem MF 8S na tržište, Massey Ferguson ispunjava potrebe moderne, održive poljoprivrede kombinirajući vrhunski stroj sa sveobuhvatnim rasponom potpuno povezanih usluga koje kupcima omogućuju učinkovitije upravljanje njihovim poljoprivrednim gospodarstvima.

Izvor: www.masseyferguson.com

Prethodni članakObavijest korisnicima IAKS mjera ruralnog razvoja, mjera 10, operacija 10.2.12., korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki (KFK)
Sljedeći članak13,8% više donirane hrane u 2020. godini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.