Kombajni IDEAL tvrtke Massey Ferguson, MF IDEAL 7,8 i 9 posve su nova kombinacija kombajna visokih performansi dizajniranih izravno po zahtjevima poljoprivrednika širom svijeta. Raspon postavlja nove razine učinkovitosti na terenu i uključuje tri modela od 451 do 647 KS.

Novorazvijeni kombajn kombinira jedinstveni dizajn s najsuvremenijom, povezanom tehnologijom koja otvara neistražene granice poljoprivrednicima. Od svog lansiranja, IDEAL iz Massey Fergusona nije se zaustavio na dobivanju sjajnih rezultata. Na Agritechnici 2017 IDEAL nagrađen je DLG srebrnom medaljom za inovaciju, kao i nagradom publike. U 2018. Massey Ferguson je objavio kako je kombajnu IDEAL iz Massey Fergusona dodijeljena titula Red Dot: ‘’Best of the Best”.

Potpuna prilagodba i povezanost

– S najvećim kapacitetom spremnika zrna sada je dostupan na europskom tržištu, s najbržim istovarom i najvećim gumnim prostorom te je uzbudljivo vidjeti još više priznanja najviše razine za iznimne nove značajke kombajna IDEAL iz Massey Ferguson, kaže Francesco Quaranta, potpredsjednik prodaje, marketinga i upravljanja proizvodima Massey Fergusona za Europu i Bliski Istok. Još jedna značajka kombajna poznata je kao IDEALbalance ™ koji omogućuje izravnavanje na nagibima do 15%. Jedinstveni sustav IDEALbalance™ koristi kombinaciju dvaju specijalno oblikovanih pod-rotora. Sustav je neosjetljiv na nagibe terena do 15% i namješta u pravilan položaj u posudu za odvajanje, kutiju za sijanje i ventilator kako bi se dobio čisti uzorak zrna. Sustav IDEALharvest ™ koji automatski prilagođava rad kombajna, koristi fotoaparat i 52 senzora masovne akustičke detekcije (MADS) te automatski regulira rotor stroja, postavke brzine ventilatora i sito – kako bi održali optimalnu učinkovitost stroja u svakom trenutku.

Među iznimnim značajkama za istaknuti je da kombajn IDEAL omogućava punu povezanost te potpunu i automatsku prilagodbu pomoću sljedećih modula: IDEALharvest™ i Real Time Crop Flow vizualizacija. IDEAL ima, u svom ‘’srcu’’, najučinkovitiji sustav za obradu što je ikada do sada dizajniran od strane AGCO-a. Namijenjen je da nadmaši kvalitetu dobivenog zrna i slame, kao i rukovanje, učinkovitost i kapacitet u raznim uvjetima, dodaje Francesco Quaranta.

""

Ponosni na uspjeh idu dalje

– Massey Ferguson je doista ponosan i počašćen za tolike nagrade i priznanja za svoj ne tako davno lansiran kombajn IDEAL. Ali sada krećemo u za najprestižniju nagradu u našoj industriji: uspješne kupce koji odabiru IDEAL kombajn za vođenje njihovog poslovanja, kaže Francesco Quaranta.

Sad smo u procesu finaliziranja cjelovitog treninga momčadi Massey Fergusona posvećenog usavršavanju kombajna IDEAL-a u mrežama distributera na svim tržištima Europe i Bliskog Istoka u prodaji i poslije prodaje. Poljoprivrednici širom Europe imat će priliku vidjeti kako će kombajn IDEAL-a učiniti značajan napredak u radu, zaključuje g. Quaranta.

""

Prethodni članakGdje provjeriti što sve posjedujem?
Sljedeći članakSutra kreće oralna vakcinacija lisica
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.