Massey Ferguson za svoju je perjanicu, traktor MF 9S, primio nagradu Red Dot u kategoriji Dizajn proizvoda. Ovu poželjnu oznaku kvalitete međunarodni žiri dodjeljuje proizvodima koji zahvaljujući iznimno uspješnom dizajnu kupcima olakšavaju učinkovito korištenje tehnologije.

Velika nam je čast primiti ovu posebnu nagradu za MF 9S, govori Thierry Lhotte, potpredsjednik i izvršni direktor tvrtke Massey Ferguson za Europu i Srednji istok.

Ovo je ujedno potvrda da smo ispunili cilj koji smo si postavili za MF 9S. To je da kupcima ponudimo inovativan dizajn, ali i učinkovit stroj maksimalne produktivnosti. Renomirani članovi žirija to su prepoznali i nagradili Red Dot-om.

Kreiran za potrebe poljoprivrednika

Nakon sedam godina intenzivnog razvoja i ispitivanja Massey Ferguson prvi je put ovaj iznimno privlačan, ali i praktičan dizajn primijenio u seriji MF 8S – koji su osmislili poljoprivrednici, za poljoprivrednike. Ovaj je dizajn već jednom dobio ovu nagradu, i to 2021. godine. Model MF 9S sada kreće u proizvodnju u Beauvaisu. Ponosni smo na uspjeh dizajna Protect U, na spoj inovativne tehnologije i izvanredne snage, pouzdanosti i poboljšanog korisničkog iskustva. Sve to zajedno posebno je kreirano za potrebe poljoprivrednika, dodaje Lhotte.

MF 9S, osim nagrade Red Dot, nedavno je osvojio i „Grand Prix 2024” na sajmu Techagro u Brnu te „Grand Prix 2024” koji dodjeljuju novinari renomiranog češkog poljoprivrednog časopisa Zemědělec.

Jedinstven dizajn

Ponuda serije MF 9S obuhvaća 6 modela snage od 285 KS do 425 KS. Massey Ferguson-ova karakteristična ugradnja motora i kabine „Protect U” omogućava nenadmašenu preglednost i najveći stupanj udobnosti. Ključ uspjeha pritom je izraženo veliki razmak od 18 cm između zatvorenog motora i kabine. On je odgovoran za uočljiv izgled ovih jedinstvenih strojeva. Svi modeli traktora MF 9S opremljeni su poznatim kontinuiranim mjenjačem Dyna-VT. On predstavlja učinkovito iskorištavanje dodatnog okretnog momenta i veće snage.

Opremljena visokokvalitetnim opcijama, serija MF 9S spaja vrhunsku udobnost i produktivnost s optimalnom povezanošću zahvaljujući sustavima MF Guide i MF Connect koji su dio serijske opreme.

Osim toga, MF 9S nudi brojnu dodatnu opremu za veću učinkovitost, primjerice sustave MF AutoTurn, AutoHeadland, TIM (upravljanje priključaka traktora) i središnji sustav za upravljanje tlakom u gumama (CTIS). MF By You osim toga nudi veliki izbor tvornički montirane dodatne opreme za sve modele MF 9S. Zahvaljujući ovoj posebnoj usluzi, vozač može iskoristiti još veću produktivnost i udobnost. Radeći opušteno i usredotočeno, pokriva veće površine uz maksimalnu produktivnost. 

AGCO vodeće je poduzeće u svijetu kad je riječ o razvoju, proizvodnji i prodaji poljoprivrednih strojeva i tehnologije za preciznu poljoprivredu. AGCO svojim kupcima nudi dodanu vrijednost zahvaljujući diferenciranom portfelju marki kao što su Fendt®, GSI®, Massey Ferguson®, Precision Planting® i Valtra®. Rješenjima za pametnu poljoprivredu tvrtke Fuse®, AGCO proširuje opsežnu ponudu strojeva i usluga te pomaže poljoprivrednicima da održivo prehrane naš planet. Društvo AGCO osnovano je 1990. godine, sjedište se nalazi u gradu Duluth u saveznoj državi Georgia, SAD, a 2022. ostvarilo je neto promet od oko 12,7 milijardi američkih dolara. Dodatne informacije možete pronaći na internetskoj stranici www.AGCOcorp.com

Izvor i foto: Massey Ferguson

Prethodni članakPrijave za potpore za izostanak prihoda od svinjogojske proizvodnje zbog afričke svinjske kuge
Sljedeći članakSvestrane sijaćice prilagodljive raznim uvjetima
Ivan Stupnišek, mag. ing. agr.
Rođen 1985. g. u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu za dentalnog tehničara, te poslije pripravničkog staža u Stomatološkoj poliklinici Perkovčeva u Zagrebu upisuje preddiplomski studij Agroekologija na Agronomskom fakultetu, zatim diplomski studij Ekološka poljoprivreda i agroturizam koji završava 2012. g. Stručnu praksu i terenski rad obavlja na Zavodu za opću proizvodnju bilja u okviru projekta prof. dr. sc. Milana Mesića „Gnojidba dušikom prihvatljiva za okoliš“, Zavodu za voćarstvo (stručni projekt) te Zavodu za poljoprivrednu zoologiju (stručni projekt). Od 2014. urednik u Gospodarskom listu; autor nekoliko stručnih i znanstvenih članaka. Prijašnje radno iskustvo u DTC Sertić na radnom mjestu supervizora, B2B kampanje, ljudski resursi. U Stil pekarni radio kao prodajni predstavnik tijekom studija. U Interpunktu tijekom studija radio u marketingu (telesales), te u Bogadura grupaciji kao voditelj evenata za razne klijente. Služi se engleskim i osnovno španjolskim jezikom. Područja interesa: precizna i ekološka poljoprivreda, obnovljivi izvori energije, integrirana zaštita bilja, stočarstvo, peradarstvo, ljekovito bilje, nove tehnologije, PR i marketing, novinarstvo. Znanstvene publikacije: https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/38362