""Redakcija Gospodarskog lista pozvana je u Dresden u Njemačkoj na konferenciju za novinare pod nazivom „Future farming“ s naglaskom na novu Deutz-Fahr seriju traktora 6 i 7 .

Na konferenciji je sudjelovalo više od 110 novinara iz 28 zemalja, a tijekom tri dana u prekrasnom i povijesnom njemačkom gradu Dresdenu, sudionici su imali priliku pogledati kompletan DEUTZ-FAHR asortiman traktora od 35 KS do 340 KS, kombajna od 250 KS do 395 KS, te telehendlere. Također je predstavljen projekt DEUTZ-FAHR Arena koja se gradi u gradu Launingen i planira biti završena početkom 2017.DEUTZ-FAHR Arena pokriva površinu od 3.800 m2, te će biti u potpunosti prilagođena kupcima i prodajnim partnerima, a unutar arene bit će smješten izložbeni prostor, muzej, ugostiteljski prostor, trgovina, kino, učionice i prostrani poligon za testiranje.

Glavne značajke serije 6

• vrlo učinkovit motora Deutz 6.1 Stage 4 (Tier4 Final)
• najbolji miks tehnologije u klasi
• 12 modela od 156 KS do 226 KS
• powershift, RCshift (potpuno robotiziran), TTV – tri vrste prijenosa
• najveća brzina: 40 ili 50 km/h na Super Eco min
• MaxiVision Cab kabina s poboljšanom vidljivosti
• novi InfoCentrePro
• novi naslon za ruku s Maxcom joystick
• 40.000 Lumen LED paket
• novi sustav za hlađenje, potpuno aluminijski s posebnim načinom otvaranja poklopca
• novi jedinstveni prilagodljivi ovjes
• ekskluzivni kočioni sustav s vanjskim kočnicama
• High class hidraulički sustav
• novi dizajn by Giugiaro

Bilo da se radi o velikom, srednjem ili malom gospodarstvu, oranju, kultiviranju, transportu ili sjetvi, Deutz Fahr traktori serije 6 prema radnom pro filu zadovoljit će i i najzahtjevnije korisnike, te opravdati u potpunosti njihova očekivanja.

S 12 modela u rasponu od 156 do 226 KS, s tri tipa prijenosa, dva tipa kabine s različitim razinama udobnost i raznim drugim opcijama serija 6 nudi najbolji tehnološki mix u klasi. Najupečatljiviju posebnost serije 6 čine raznovsni koncepti prijenosa, pa je moguće naručiti Powershift manualni prijenos s 5 mehaničkih brzina plus 6 Powershift stupnjeva naprijed i 3 nazad (ukupno brzina 30 plus 15, odnosno s puzajućim brzinama 54 plus 27). RCShift modeli pružaju potpuno automatizirani prijenos s 5 robotiziranih brzina plus 6 Powershift stupnjeva naprijed i 3 nazad. Prijenos je doveden na jedan potpuno novu razinu zahvaljujući sustavu za inteligentno upravljanje prijenosom brzina, gdje se traktor prilagođava korisniku. Najviša razina prijenosa ponuđena je u TTV modelima. Svi tipovi prijenosa su jednostavni za rukovanje, jednostavni za programirati i lako se prate preko zaslona na upravljačkoj ploči. Svaki od prijenosa nudi najnovije implementiranu tehnologiju i preciznost, a svaki korisnik može individualno izabrati tip prijenosa prema svojim potrebama.

""

Serija 6 nudi nudi udobnost prve klase

Nova ”MaxiVision” prostrana kabina je u potpunosti prilagođena korisniku, te nudi maksimalnu preglednost u svim smjerovima i omogućava jednostavnije I preglednije upravljanje strojem. Info centar, odnosno terminal u boji na upravljačkoj ploči veličine 5 inča, pomaže vozaču u upravljanju, nudeći mu podatke o radnim operacijama . Naslon za ruku je također nova značajka ove serije s ”MaxCom” upravljačkom palicom, ergonomski prilagođenom korisniku za rad u svim uvjetima. Kako bi se izbjegao stres i poboljšala preciznost radnih zahvata, Deutz-Fahr nudi opcionalno LED paket osvjetljenja od 40 000 Lumena sa 16 radnih svjetala. Unutrašnjost kabine je kreirana na način da su sve komande lako dostupne i pristupačne s poboljšanom izolacijom, kako bi se maksimalno smanjila razina buke od motora i vibracije, a osim izolacije i ergonomije, serija 6 nudi novi poboljšani klimatizacijski sustav unutar kabine. Ovisno o radnim uvjetima i prilikama, korisnici mogu sami odabrati tip kabine traktora odnosno opremu u samoj kabini. Za sve modele serije 6 kontrole za prednju i stražnju hidrauliku mogu biti mehaničke ili elektro hidrauličke. Za moderniji vanjski izgled nove Deutz fahr serije 6 zaslužan je već poznati studio za dizajn Italdesign Giugiaro.

Glavne značajke serije 7

• vrlo učinkoviti motor Deutz 6.1 Stage 4 (Tier4 Final)
• najbolja njemačka tehnologija za vrhunsku produktivnost
• MaxiVision dva tipa kabine koje postavljaju nove standarde
• novi InfoCentrePro terminal
• novi naslon za ruke s Maxcom joystickom
• 40.000 Lumen LED paket
• najsuvremenija preciznost sustava poljoprivredne proizvodnje
• 60 km/h prijenos TTV – bez premca u svojoj klasi
• jedinstveni ovjes i sustav kočenja

Iznimna njemačka tehnologija za maksimalnu produktivnost

I serija 7 donosi brojna poboljšanja i novitete. MaxVision kabina kao i u prethodnoj seriji 6, nudi korisniku potpuni pregled u svim smjerovima za lakši rad s priključcima zajedno sa lako dostupnim i ergonomski prilagođenim kontrolama. Novi InfoCentrePro integriran u upravljačkoj ploči ima pet-inčni zaslon u boji, koji pokazuje kompletan i ažuriran pregled podataka o radu stroja i lako se može prilagoditi vozačevim potrebama. Iznimno udoban naslon za ruke s „MaxCom“ upravljačkom palicom novi je dodatak. Deutz-Fahr nudi dodatno paket LED svjetlala 40.000 Lumena za izvrsnu vidljivost i precizan rad u svim uvjetima osvjetljenja. Novi klima uređaj radi tiho i jamči ravnomjernu raspodjelu zraka, kao niti jedan drugi model u klasi. Krovni otvor je dostupan u tri varijante: polikarbonatni krov jednostavan za otvaranje, stakleni krov s 84% UV apsorpcijom ili FOPS sigurnosna verzija krova za rad s prednjim utovarivačem.

Nova serija 7 razvijena od strane Deutz- Fahr inženjera prilagođ ena je velikim poljoprivrednim gospodarstvima i tvrtkama koje moraju odraditi sezonski posao brzo, ekonomično i učinkovito. S dva modela (226 i 246 konjskih snaga), nova DEUTZ-FAHR serija 7 pruža najbolju njemačku tehnologiju za konačnu produktivnosti.

Nova serija 7, tvornički je opremljena najnovijim Deutz-Fahr sustavom za preciznu poljoprivredu. Značajke središnjeg nadzora i kontrolne jedinice su jedinstvenih dimenzija odnosno iMonitor zaslon u kabini je veličine 12 inča. Novi Deutz 6.1 motor ispunjava ne samo Tier 4 final standarde emisije ispušnih plinova, već također pruža veći okretni moment, unatoč 5% manjoj potrošnju goriva i AdBlue u odnosu na prethodni T3b tip motora, a novi elektronički Visco ventilator u kombinaciji s inovativnim sustavom hlađenja dodatno povećava učinkovitost. Kontinuirano varijabilni TTV prijenos pokriva raspon brzina od 0,2 do 60 km/h, te je nadograđen novim softverom za vrhunske performanse. Još jedna jedinstvena značajka serije 7 je inteligentan i prilagodljiv ovjes prednje osovine, što jamči maksimalnu stabilnost i prianjanje na cesti kod vuče teških tereta. Novi Deutz-Fahr modeli serije 7 su idealni višenamjenski traktori, ako želite poboljšati produktivnost i smanjiti troškove proizvodnje. Dizajn nove serije 7 također je razvijen u suradnji sa studiom Italdesign Giugiaro.

Prethodni članakSporazum o podijeli nekretnina
Sljedeći članakPrimjena novog modela izravnih plaćanja
Hrvoje Klekar
Rođen 1979.g. u Zagrebu, po struci ekonomist. Voditelj prodaje u Gospodarskom listu i autor članaka i reportaža na temu poljoprivredne mehanizacije. RADNO ISKUSTVO: Od 2010. godine djelatnik Gospodarskog lista na radnom mjestu voditelja prodaje. Stečeno iskustvo u prodaji i marketingu kroz rad u internacionalnim tvrtkama na pozicijama Voditelja prodaje,Specijalista za kanalski marketing,Direktora tvrtke kroz 17 godina radnog iskustva. Završena akademija za marketinške kanale, Gustav Käser sales management diploma te ECDL Microsoft diploma. PODRUČJA INTERESA: Poljoprivredna mehanizacija,ratarstvo, obnovljivi izvori energije, nove tehnologije, PR i marketing,channel marketing,prodaja,digitalne platforme,društvene mreže,razvoj novih projekata, novinarstvo.