The BreakMix klin je jedinstvena inovacija tvrtke Väderstad, koja omogućuje raznovrsnost i pruža nove pogodnosti na farmi. Nova BreakMix klin kombinira prednosti razbijanja tla s vrlo intenzivnim miješanjem.

– Nov i jedinstven Väderstad BreakMix klin stvara vrlo učinkoviti lom zbijenog tla u dubini, pružajući intenzivno miješanje ostataka na površinskom tlu, kaže Magnus Samuelsson, menadžer razvoja u Väderstadu, i nastavlja: BreakMix dodaje svestranost, smanjuje troškove unosa i što je najvažnije poboljšava rezultate rada na polju. Klin Specijalni klin za obradu tla – BreakMix Väderstad Breakmix BreakMix namijenjen je primarnoj ili sekundarnoj obradi, na farmama s težim tlima s rizikom zbijanja. Zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu, BreakMix kombinira prednosti miješanja površinskog sloja ili zbijanja do 30 cm. Budući da su bakterije i gljivice najaktivnije na površinskom tlu, želimo miješati ostatke (rezidue) u površinskom tlu, do 10 cm dubine tla – radi brže razgradnje.

Uklanja zbijenost tla

Nemiješajući na dubini, BreakMix izbjegava izvlačenje grumenja na površinu. Razbijanje do dubine od 30 cm uklanja zbijenost tla, a istodobno omogućuje transport vode na dva načina – i prema gore i prema dolje. BreakMix klin konstruiran je s ojačanjima od volframovog karbida što ga čini otpornim na kamenje te osigurava vrlo dug radni vijek na terenu. Väderstad Point BreaxMix je prvi put predstavljen na Agritechnici prošle godine, a može se ugraditi na sve kultivatore tipa Cultus, Opulus i TopDown.

""

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakMalim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima 13,3 milijuna kuna
Sljedeći članak4. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća “Hrvatsko povrće”
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.