The BreakMix klin je jedinstvena inovacija tvrtke Väderstad, koja omogućuje raznovrsnost i pruža nove pogodnosti na farmi. Nova BreakMix klin kombinira prednosti razbijanja tla s vrlo intenzivnim miješanjem.

– Nov i jedinstven Väderstad BreakMix klin stvara vrlo učinkoviti lom zbijenog tla u dubini, pružajući intenzivno miješanje ostataka na površinskom tlu, kaže Magnus Samuelsson, menadžer razvoja u Väderstadu, i nastavlja: BreakMix dodaje svestranost, smanjuje troškove unosa i što je najvažnije poboljšava rezultate rada na polju. Klin Specijalni klin za obradu tla – BreakMix Väderstad Breakmix BreakMix namijenjen je primarnoj ili sekundarnoj obradi, na farmama s težim tlima s rizikom zbijanja. Zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu, BreakMix kombinira prednosti miješanja površinskog sloja ili zbijanja do 30 cm. Budući da su bakterije i gljivice najaktivnije na površinskom tlu, želimo miješati ostatke (rezidue) u površinskom tlu, do 10 cm dubine tla – radi brže razgradnje.

Uklanja zbijenost tla

Nemiješajući na dubini, BreakMix izbjegava izvlačenje grumenja na površinu. Razbijanje do dubine od 30 cm uklanja zbijenost tla, a istodobno omogućuje transport vode na dva načina – i prema gore i prema dolje. BreakMix klin konstruiran je s ojačanjima od volframovog karbida što ga čini otpornim na kamenje te osigurava vrlo dug radni vijek na terenu. Väderstad Point BreaxMix je prvi put predstavljen na Agritechnici prošle godine, a može se ugraditi na sve kultivatore tipa Cultus, Opulus i TopDown.

""

Prethodni članakMalim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima 13,3 milijuna kuna
Sljedeći članak4. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća “Hrvatsko povrće”
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.