""Više od 150 gostiju, medijskih predstavnika, kao i proizvođača poljoprivrednih strojeva, prisustvovalo je svečanoj dodjeli priznanja za koje su konkurirali modeli traktora proizvedeni do 15.rujna tekuće godine, neovisno o snazi motora, a finaliste je odabrao ocjenjivački sud prema ocjeni izvedbe i mogućnosti rada motora, prijenosa, elektronike, hidraulike, udobnosti u kabini, inovativnih odlika, dodatne opreme i omjera jačine motora i cijene. 

""Dvostruko priznanje

Deutz-Fahr TTV Agrotron 7250 dobitnik je dvostrukog priznanja, za Traktor godine, a dobio je i nagradu „Golden tractor“ za najbolji dizajn, dok je New Holland T4060F osvojio prvo mjesto u kategoriji „Best of Specialized 2013“, za specijalizirani traktor. Slavodobitni traktor iz serije 7 Deutz-Fahr Agrotron predstavljen je u kolovozu u Berlinu i objedinjava niz jedinstvenih i visokotehnoloških rješenja. Nova Deutz-Fahr serija 7 TTV usmjerena je na proizvođače odnosno velika poljoprivredna gospodarstva kojima je potreban traktor dizajniran kako bi osigurao pouzdanost, učinkovitost i produktivnost. 

6-cilindarski motor s 263 KS

Asortiman obuhvaća tri modela: 7210, 7230 i 7250, od kojih je upravo model 7250 najjači s 263 KS maksimalne snage, koju daje novi šest-cilindarski Deutz TCD 6,1 litarski motor koji zadovoljava lll B uvjete ispuštanja štetnih plinova sa SCR katalizatorom. Značajke motora uključuju četiri ventila po cilindru, središnji smještaj brizgaljki, turbopunjač, intercooler i DCR (Deutz Common Rail) visokotlačno ubrizgavanje goriva koji djeluju na 2000 bara. Maksimalna snaga postiže se pri 1900 okretaja u minuti, a snaga ostaje gotovo stalna između 1600 i 2100 okr/min. Serija 7 TTV je uspješan primjer Deutz-Fahrove izvedbe koja koristi visok stupanj tehnologije u projektiranju i izgradnji motora. Ovi motori mogu raditi i na biodizelsko gorivo, bilo da se radi o mješavini s običnim dizelom ili 100% čistom biodizelu.

""Vrhunska kabina

U seriji 7 TTV posebno se ističe nova MaxiVision kabina, koji će biti standard na svim traktorima Tier 4i s više od 120KS. Ova kabina ima sve svoje ključne operativne elemente za kontrolu motora, vožnje, PTO-funkcije i hidrauličke kontrole koji se nalaze na novom naslonu za ruke, zajedno s novim joystickom. Uz to, traktor je opremljen novim monitorom koji različitim bojama pomaže u jasnijem pregledu zadataka svake funkcije. Ovaj operativni koncept je razvijen od strane Deutz-Fahra u suradnji s poljoprivrednicima, kojima u radu pomaže i preglednost kabine zahvaljujući većoj površini staklenih ploha. Kad se svemu tome doda udobno sjedalo, može se reći da je vožnja novim modelima serije 7 spoj ugodnog i korisnog. Titulu traktora godine, Deutz-Fahr Agrotron 7250 TTV nosit će do iduće godine, kad će na sajmu Agritechnica u Hanoveru biti proglašen novi dobitnik. 

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakČokoladna torta s kestenom
Sljedeći članakMedovik torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.