Stranice u tiskanom izdanju: 27

Serija N, T i S serije tvrtke Valtra prelaze na Stage V (standard emisije V) u 2019. godini. Za integriranje velikih komponenata za naknadnu obradu, brand je preradio dizajn i još uvijek ne koristi EGR ventil (osim u seriji S).

Nove tehnologije općenito kod poljoprivredne mehanizacije znače veću produktivnost, smanjenje troškova, i manje štetnih utjecaja na zdravlje čovjeka i okoliš, što vrijedi i za serije N, T i S, tri kompleta Valtra traktora koje će se od 2019 proizvoditi s poboljšanim standardom emisije V, barem oni čija snaga prelazi 130 kW. Proizvodnja traktora N serije 5 započet će u proljeće za modele N174, a ujesen za modele N134 i N154.

Uvođenje nove tehnologije

Nove modele traktora pokreću LFTND5 AGCO Power motori s SCR tehnologijom. U isto vrijeme bit će uvedeno nekoliko novih značajki koje će dodatno poboljšati udobnost strojeva i smanjiti ukupne troškove korištenja istih. Zahvaljujući hidrauličkom prilagođavanju, novi motori ne samo da rade ‘’glatko’’, već također zahtijevaju manje održavanja. Motori serije N i T i dalje nemaju tehnologiju recirkulacije ispušnih plinova, a na seriji S razina EGR-a (eng, EGRexhaust gas recirculation) je ispod 15%. Time se osigurava pouzdano i učinkovito pokretanje motora uz dostizanje zakonski propisane razine emisijskih standarda.

Vidljivost kabine poboljšana

Inženjeri Valtre preradili su raspored velikih komponenti da dobili što bolju vidljivost. Dizajn modela N, T i S serije V prilagođen je unaprijed predviđenim instalacijama za naknadnu nadogradnju. Vidljivost iz kabine, koja je već bila na izvrsnoj razini, sad se još više poboljšala. Na S seriji pristup kabini je poboljšan zahvaljujući novim stepenicama (pristupu). Prostor za pohranu (spremište ) je sve veći. Traktori su sada isto tako ljepšeg dizajna s poboljšanim stražnjim svjetlom i novim mogućnostima odabira boja.

Nove značajke i prilagođene usluge

Modeli Valtra postaju pametniji u 2019. godini. Kako bi se zadovoljile nove značajke stroja, na terminalima sa SmartTouch naslonom za ruke može se instalirati drugi terminalsad je dostupan za SmartTouch modele na N, T i S seriji. Terminal, koji se može instalirati bilo gdje u kabini, može se koristiti kao zaslon za ISOBUS uređaje ili za pristup vanjskoj kameri. Cilj je prikazati Isobus funkcije alata, GPS vođenje ili čak slike s vanjske kamere. Osim toga, poljoprivrednici koji se odluče za traktore nižeg stupnja, kao što su Active Series ili Hi-Tech, mogu instalirati isti terminal kako bi dodali Smart farming features (neke dodatne postavke pri obradi). Trenutno, 40% traktora VALTRA serije T koji dolaze iz finske tvornice opremljeno je opcijom automatskog navođenja.

Valtra SmartTouch je nevjerojatno dobro primljen zahvaljujući intuitivnosti. Već danas isporučujemo 40% strojeva serije T s automatskim navođenjem. Predani smo pružanju preciznih rješenja za poljoprivredu i usluga za poljoprivrednike i izvođače, koji će im pomoći da izvuku više iz svojih strojeva i zadrže kontrolu nad operativnim troškovima “, komentirao je Mikko Lehikoinen, potpredsjednik marketinga tvrtke Valtra.

Usluga Connect, Care & Go

Kako bi se korisnicima omogućilo da maksimalno iskoriste svoje strojeve, Valtra također lansira i uslugu „Connect, Care & Go“ koja korisnicima omogućuje pristup nizu strojnih usluga po unaprijed definiranim troškovima. Usluge uključuju telemetriju Valtra Connect, Valtra Care produženo jamstvo za nove strojeve i ugovor o održavanju Valtra Go za nove i rabljene strojeve. Valtra traktori (danas dio AGCO korporacije) proizvode se još od 1951. godine, a proizvodni pogoni nalaze se u Finskoj i Brazilu te su prisutni u više od 75 zemalja širom svijeta.

 class=
Prethodni članakOtvorena Banka gena domaćih životinja
Sljedeći članakOrganizatori Dana masline 2019. pozivaju maslinare – Dostavite uzorke za Dane masline
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.