Stranice u tiskanom izdanju: 27

Serija N, T i S serije tvrtke Valtra prelaze na Stage V (standard emisije V) u 2019. godini. Za integriranje velikih komponenata za naknadnu obradu, brand je preradio dizajn i još uvijek ne koristi EGR ventil (osim u seriji S).

Nove tehnologije općenito kod poljoprivredne mehanizacije znače veću produktivnost, smanjenje troškova, i manje štetnih utjecaja na zdravlje čovjeka i okoliš, što vrijedi i za serije N, T i S, tri kompleta Valtra traktora koje će se od 2019 proizvoditi s poboljšanim standardom emisije V, barem oni čija snaga prelazi 130 kW. Proizvodnja traktora N serije 5 započet će u proljeće za modele N174, a ujesen za modele N134 i N154.

Uvođenje nove tehnologije

Nove modele traktora pokreću LFTND5 AGCO Power motori s SCR tehnologijom. U isto vrijeme bit će uvedeno nekoliko novih značajki koje će dodatno poboljšati udobnost strojeva i smanjiti ukupne troškove korištenja istih. Zahvaljujući hidrauličkom prilagođavanju, novi motori ne samo da rade ‘’glatko’’, već također zahtijevaju manje održavanja. Motori serije N i T i dalje nemaju tehnologiju recirkulacije ispušnih plinova, a na seriji S razina EGR-a (eng, EGRexhaust gas recirculation) je ispod 15%. Time se osigurava pouzdano i učinkovito pokretanje motora uz dostizanje zakonski propisane razine emisijskih standarda.

Vidljivost kabine poboljšana

Inženjeri Valtre preradili su raspored velikih komponenti da dobili što bolju vidljivost. Dizajn modela N, T i S serije V prilagođen je unaprijed predviđenim instalacijama za naknadnu nadogradnju. Vidljivost iz kabine, koja je već bila na izvrsnoj razini, sad se još više poboljšala. Na S seriji pristup kabini je poboljšan zahvaljujući novim stepenicama (pristupu). Prostor za pohranu (spremište ) je sve veći. Traktori su sada isto tako ljepšeg dizajna s poboljšanim stražnjim svjetlom i novim mogućnostima odabira boja.

Nove značajke i prilagođene usluge

Modeli Valtra postaju pametniji u 2019. godini. Kako bi se zadovoljile nove značajke stroja, na terminalima sa SmartTouch naslonom za ruke može se instalirati drugi terminalsad je dostupan za SmartTouch modele na N, T i S seriji. Terminal, koji se može instalirati bilo gdje u kabini, može se koristiti kao zaslon za ISOBUS uređaje ili za pristup vanjskoj kameri. Cilj je prikazati Isobus funkcije alata, GPS vođenje ili čak slike s vanjske kamere. Osim toga, poljoprivrednici koji se odluče za traktore nižeg stupnja, kao što su Active Series ili Hi-Tech, mogu instalirati isti terminal kako bi dodali Smart farming features (neke dodatne postavke pri obradi). Trenutno, 40% traktora VALTRA serije T koji dolaze iz finske tvornice opremljeno je opcijom automatskog navođenja.

Valtra SmartTouch je nevjerojatno dobro primljen zahvaljujući intuitivnosti. Već danas isporučujemo 40% strojeva serije T s automatskim navođenjem. Predani smo pružanju preciznih rješenja za poljoprivredu i usluga za poljoprivrednike i izvođače, koji će im pomoći da izvuku više iz svojih strojeva i zadrže kontrolu nad operativnim troškovima “, komentirao je Mikko Lehikoinen, potpredsjednik marketinga tvrtke Valtra.

Usluga Connect, Care & Go

Kako bi se korisnicima omogućilo da maksimalno iskoriste svoje strojeve, Valtra također lansira i uslugu „Connect, Care & Go“ koja korisnicima omogućuje pristup nizu strojnih usluga po unaprijed definiranim troškovima. Usluge uključuju telemetriju Valtra Connect, Valtra Care produženo jamstvo za nove strojeve i ugovor o održavanju Valtra Go za nove i rabljene strojeve. Valtra traktori (danas dio AGCO korporacije) proizvode se još od 1951. godine, a proizvodni pogoni nalaze se u Finskoj i Brazilu te su prisutni u više od 75 zemalja širom svijeta.

 class=

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakOtvorena Banka gena domaćih životinja
Sljedeći članakOrganizatori Dana masline 2019. pozivaju maslinare – Dostavite uzorke za Dane masline
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.