""

Gospodarski list organizira 1. stručni seminar za proizvođače povrća u Hrvatskoj, koji će se od 18. do 20. studenog ove godine održati u Opatiji.

Uz Gospodarski list, kao suorganizatori seminara, uključene su sve
najvažnije znanstvene i stručne institucije u Hrvatskoj, uz
pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede.

Seminar će se odvijati kroz nekoliko sekcija koje će obuhvatiti sve
segmente proizvodnje povrća (sjemenarstvo, obrada i priprema tla,
gnojidba, zaštita od bolesti i štetnika), a posebno mjesto zauzet će
okrugli stol na kojem će zahtjeve i iskustva razmjeniti proizvođači i
otkupljivači.

Stručni skup kakav nije viđen u Hrvatskoj !

U Zagrebu je održana druga sjednica stručnog odbora 1. hrvatskog stručnog skupa o proizvodnji povrća „Hrvatsko povrće“, na kojoj su sudjelovali predstavnici suorganizatora;

dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, prof.dr.sc. Vlado Guberac, uz prof.dr.sc. Nadu Parađiković i doc.dr.sc. Tomislava Vinkovića, ispred Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč sudjelovao je ravnatelj dr.sc. Dean Ban, a s Agronomskog fakulteta na sjednici je bio doc.dr.sc. Božidar Benko. Sudjelovali su i predstavnica Savjetodavne službe mr.sc. Višnja Šimunović, mr.sc. Tomislava Peremin Volf s Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, dr.sc. Adrijana Novak iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, te prof.dr.sc. Zdravko Matotan iz Podravke i Dražen Čačić, dipl.ing.agr, – tajnik Zajednice udruga hrvatskih povrćara.

Kao domaćini, i predstavnici organizatora na sjednici su bili Andreja Vrcan, direktorica Gospodarskog lista, Goran Beinrauch, dipl.ing.agr. – v.d. glavnog urednika Gospodarskog lista i Damir Ivanković iz tvrtke Infomart Zagreb, kao tehnički organizator seminara.

""Na sjednici stručnog odbora dogovoren je program i raspored sekcija i izlaganja, te su iznijeti i prihvaćeni zanimljivi prijedlozi koji će doprinijeti kvaliteti i uspjehu seminara.
Na kraju je zaključeno kako stručna i tehnička organizacija seminara ide prema zacrtanim planovima, a sudionici su istaknuli velika očekivanja od skupa kakav nije viđen u Hrvatskoj, i time potvrdili značaj i potrebu održavanja ovog seminara.

Požurite s prijavom

Zbog velikog interesa, sve je manje mjesta za sudionike na seminaru, a budući da je broj mjesta za sudionike ograničen, pozivamo sve zainteresirane koji žele doći na skup, da se što prije prijave i osiguraju mjesto na seminaru.

Svi sudionici mogu se prijaviti elektronskom prijavnicom na linku: http://bit.ly/prijava_hrvatsko_povrce

Raspored seminara možete pogledati i preuzeti na linku: http://bit.ly/brosura_seminar_hrvatsko_povrce

"" 

Tiskana prijavnica na LINKU

Za više informacija javite se na broj: (0)1 30 77 726 (Martina), (0)91 15 22 116 (Marijana) ili na mail: redakcija@gospodarski-list.hr
Pratite sve novosti o seminaru na www.gospodarski.hr

""

Prethodni članakBijeli biskvit u oblatni
Sljedeći članakIrci oborili rekord
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.