""Pioneer se i ove, kao i svake godine, zalaže za uspjeh svojih kupaca nudeći im najbolje hibride, nove tehnologije, vrhunsku kvalitetu sjemena, te maksimalnu stručnu podršku.

Veći prinos i profit poljodjelcima

Jedan od najvažnijih čimbenika uspješne proizvodnje kukuruza odabir je pravih hibrida u skladu s uvjetima okoline. Hibridi nove generacije uvijek nadmašuju starije hibride, što je ujedno i razlog stvaranja novih hibrida kukuruza. U razvojnim pokusima, kao standard tvrtka Pioneer koristi isključivo vodeće hibride, a u strogom procesu odabira novih proizvoda, biraju samo one hibride koji postojano, tijekom nekoliko godina, daju bolje rezultate od visoko postavljenog standarda, čime se osigurava veći prinos i profit poljodjelcima. Uz prednost većeg prinosa, postoje i mnoge druge važne genetske osobine, koje služe kao kriteriji pri odabiru novih generacija hibrida. Primjeri su tolerancija na stres, stabilnost i, najvažnije, prilagodljivost podneblju, odnosno, uvjetima okoliša. Ove godine na pokusnoj parceli u Križevcima posijano je ukupno 19 hibrida vegetacijske FAO skupine od FAO 200 do FAO 600.

Hibrid za najranije rokove berbe

P8816 hibrid je kratke vegetacije namijenjen za farmere koji trebaju kukuruz u prvim rokovima ili za one koji planiraju postrnu sjetvu, stabljika je srednje visine, zrno je u tipu zubana sa svojstvom brzog otpuštanja vlage, ima vrlo dobar ponik u stresnim uvjetima, te je zbog toga pogodan za prve rokove sjetve

Ranozrelost i visoki prinos

P8657 hibrid pogodan je za brdska područja s kraćom vegetacijom, te za naknadnu i ranu postrnu sjetvu. Rani porast je vrlo brz, te se može sijati u najranijim rokovima. Najraniji hibrid na hrvatskom tržištu koji će zamijeniti dobro poznati PR39F58, zrno je veliko u tipu zubana, a stabljika srednje visine, odlikuje ga vrlo brzi rani porast, izvrsna stabilnost i brzo otpuštanje vlage iz zrna. Preporučeni sklop za sjetvu je između 80.000 i 90.000 biljaka/ha.

Novi rekorder u FAO grupi 200

P9175 hibrid za lagana i propusnija tla gdje je suša glavni problem. Zbog izvrsnog porasta može se sijati u najranijim rokovima sjetve. Novi Optimum® AquaMax® hibrid iz FAO 200 s izuzetno visokim potencijalom rodnosti namijenjen je farmerima koji trebaju kukuruz u prvim rokovima berbe ili za one koji planiraju postrnu sjetvu. Zrno je u tipu zubana s vrlo brzim otpuštanjem vlage. Iznimno adaptabilan hibrid za sva područja.

Nova generacija zubana za visok prinos

P9606 hibrid za farmere koji preferiraju guste sklopove u sjetvi. Zuban s vrlo visokim potencijalom rodnosti i izvrsnom tolerantnosti na sušu, u preliminarnim pokusima u 2012. godini pokazao je najbolje rezultate. U usporedbi s hibridima iz iste grupe dozrijevanja ovo je hibrid koji će zamijeniti dobro poznate hibride PR37H24 i PR38A24, a može se sijati u prvim rokovima sjetve.

Najprodavaniji hibrid u Hrvatskoj 2013

P37Y12 hibrid namijenjen za laganija tla. Na dobrim tlima posijan u gušćim sklopovima daje rekordne prinose zrna niske vlage. Vrlo brzo otpušta vlagu iz zrna u jesen, a daje visok prinos. Za one koji suše kukuruz, izvrstan je izbor, jer su troškovi sušenja mali. Odlikuju ga izvrsna svojstva, posebice izvrsna tolerantnost na sušu, te čvrsta stabljika i korijen.

Bez konkurencije među hibridima

P9241 hibrid za sve tipove tla, zbog kraće vegetacije može se sijati u kasnijim rokovima sjetve. Može se sijati i u najranijim rokovima sjetve, odlikuje ga izniman agronomski paket i odlična tolerantnost na sušu. Po prinosu, može se mjeriti s hibridima iz kasnije FAO grupe 300. Zuban s rekordnim prinosima zrna.

""

Prethodni članakSašina kesten piramida
Sljedeći članakNewsletter 20/2015
Hrvoje Klekar
Rođen 1979.g. u Zagrebu, po struci ekonomist. Voditelj prodaje u Gospodarskom listu i autor članaka i reportaža na temu poljoprivredne mehanizacije. RADNO ISKUSTVO: Od 2010. godine djelatnik Gospodarskog lista na radnom mjestu voditelja prodaje. Stečeno iskustvo u prodaji i marketingu kroz rad u internacionalnim tvrtkama na pozicijama Voditelja prodaje,Specijalista za kanalski marketing,Direktora tvrtke kroz 17 godina radnog iskustva. Završena akademija za marketinške kanale, Gustav Käser sales management diploma te ECDL Microsoft diploma. PODRUČJA INTERESA: Poljoprivredna mehanizacija,ratarstvo, obnovljivi izvori energije, nove tehnologije, PR i marketing,channel marketing,prodaja,digitalne platforme,društvene mreže,razvoj novih projekata, novinarstvo.