""""Svakodnevno smo „bombardirani“ vijestima o prosvjedima i teškoćama poljoprivrednika u raznim granama poljoprivredne proizvodnje, dok se rijetko ističu pozitivni primjeri proizvođača koji se uspješno bave poljoprivredom i imaju prepoznatljive proizvode.

Kako zaraditi u poljoprivredi?

U emisiji DODIR PRIRODE predstavit ćemo baš takve, uspješne poljoprivrednike, povrćare, voćare, ratare, vinogradare, stočare koji imaju isplativu i kvalitetnu proizvodnju. Njjihovi proizvodi ostvaruju zapažene rezultate na natjecanjima i plodovi njihovog rada traženi su među potrošačima. S obzirom da u Hrvatskoj ima isuviše neobrađenih polja, koja bi se mogla privesti svrsi i postati plodne njive, uvijek postoji zanimanje budućih uzgajivača i proizvođača, što se zapravo isplati uzgajati i kako se može investirati u poljoprivredu. DODIR PRIRODE dat će vam prijedloge, savjete i ideje, što vam može donijeti zaradu i kako od hobija napraviti vlastiti biznis.

Sve o poljoprivrednoj mehanizaciji

Ako se mehanizacija u poljoprivredi nepravilno koristi, ili je nema dovoljno ili je lošije kvalitete, posljedice mogu biti značajne, prije svega u prinosu. U DODIRU PRIRODE saznat ćete aktualne informacije i novosti o tržištu poljoprivrednih strojeva, preporuke za nabavu „mehanizacije“ za vaše potrebe, uz praktične savjete o održavanju vaših velikih i manjih strojeva.

Zaštita bilja

U suvremenoj biljnoj proizvodnji zaštita bilja postala je jedna od najvažnijih poslova s iznimno velikim utjecajem na količinu i kvalitetu uroda. U DODIRU PRIRODE saznajte kako se riješiti štetnika i bolesti i kako zaštititi vaše usjeve i nasade.

Uspješni projekti iz europskih fondova

Europski fondovi za poljoprivredu imaju za cilj jačanje konkurentnosti i održivosti poljoprivrede kako bi se osigurala zdrava i kvalitetna proizvodnja hrane europskim građanima, očuvanje okoliša i pomoć u razvoju ruralnih područja. U DODIRU PRIRODE pogledajte koji su domaći proizvođači dobili sredstva iz europskih fondova, te kako realizirati projekt od ideje do isplate. Ne propustite jedinstvenu poljoprivrednu emisiju – gledajte DODIR PRIRODE svaku nedjelju na RTL televiziji.

Uvid u pilot emisiju možete pogledati na YouTube-u

""

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPunjena pureća prsa u umaku od gljiva
Sljedeći članakKadaif s pistacijem
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.