Stavite je na svijetlo mjesto s neznatnim temperaturnim odstupanjima, ali izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost. Pazite da je zemlja dovoljna vlažna, ali ne previše mokra jer će prevelika količina vode uzrokovati truljenja korijena. Kako bi božićna zvijezda bila lijepa i u proljeće, prihranite je gnojivom svaka dva tjedna.
Podrezivanje nakon opadanja listova
Podrežite biljku za trećinu visine prije nego crveni, odnosno bijeli listovi počnu opadati. Mliječni sok, koji se pojavljuje na mjestu gdje je biljka podrezana može iritirati kožu. Biljku stavite na svijetlo mjesto i dajte joj malo vode.
Podrežite nove izdanke
Kad biljka početkom lipnja oblikuje nove izdanke, vrijeme je za presađivanje. Uzmite veći lonac, stavite perlit za drenažu i napunite dobrom zemljom za lončanice. Odrežite vrhove novih izdanaka. Tijekom ljeta dodajte vode i gnojiva.
Zatamnjivanje
Božićna zvijezda je jedna od biljaka koje vole “krćče dane”. To znači da za “kraćih dana” oblikuju cvatove (cvjetove). Ako želite da vaša božićna zvijezda ponovno cvjeta za božićnih blagdana, potkraj rujna omogućite joj “kraće dane”. Ove uvjete možete postići ako je sve do cvjetanja nakon 16 sati pokrijete kartonskom kutijom, na kojoj ste probušili nekoliko rupica kako bi biljka mogla disati. Ujutro kutiju sklonite. I dalje zalijevajte i gnojite.
(Pročitajte cijeli članak u novom broju časopisa!)

Prethodni članakCrvena divlja kokoš – najznačajnija ptica za čovjeka
Sljedeći članakUzgoj povrća u zaštićenu prostoru
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.