Imam zapušteno zemljište površine 1,3 ha s ostacima panjeva. Zanima me tko vrši uslugu čišćenja takvih zemljišta robusnim šumskim malčerima i tko ima takve strojeve, jer bi tako mogao najuspješnije riješit i očistit svoje zemljište?
Tvrtka Binđo d.o.o. iz Ivanić grada ima veliku ponudu uređaja za čišćenje terena u poljoprivredi i šumarstvu. To su hidraulični razbušivači panjeva i robusne šumske freze koje bi mogle biti od koristi za vaš teren, a nalaze se u blizini Vrbovca (tel. 01/2888-748 i 01/2888- 749). Postoji tvrtka iz Novog Zagreba (Poljoprom) sa sličnom mehanizacijom i radi na području cijele Hrvatske (tel. 098/273-652 i 098/279-422). Također, postoji i tvrtka iz Sesveta (099/6859-333). U Karlovcu postoji tvrtka Zelenilo koja ima razbušivač panjeva, ali radi samo na karlovačkom području. Za posudbu strojeva, najbolje je kontaktirati navedene tvrtke.

Zoran MARIČEVIĆ, dipl.ing.agr.

Prethodni članakKako orezivati patuljasto voće?
Sljedeći članakKako voditi ostavinski postupak?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.