Moj brat je vodio postupak radi utvrđenja prava vlasništva na nekretninama, ali je pravomoćnom sudskom odlukom izgubio tu parnicu. Postoji li još kakva mogućnost da brat dokaže vlasništvo na tim nekretninama?
Ako je odluka suda kojom je tužbeni zahtjev vašeg brata odbijen postala pravomoćna i ovršna, više nemate mogućnost pokretanja istog postupka radi utvrđivanja vlasništva nekretnina. Kako je vašeg brata u tom postupku zastupao odvjetnik, pretpostavljam da je iskoristio sve pravne mogućnosti da dokaže osnovanost tužbenog zahtjeva. Odluka suda postaje pravomoćna i ovršna kada protekne rok u kojem se protiv takve odluke može podnijeti žalba ili neki drugi pravni lijek (npr. Revizija Vrhovnom sudu RH).

Daniela Sukalić, dipl. iur.

Prethodni članakKako postati vlasnikom nekretnine dosjelošću?
Sljedeći članakJesensko suzbijanje korova u žitaricama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.